Ремонтират и паметника на Левски

21725
Ремонтират и паметника на Левски

Пространството около паметника на Васил Левски в центъра на столицата ще бъде реконструирано през настоящата година. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след тържествения благодарствен молебен в черквата "Света Неделя" по повод 135-годишнината от освобождението на столицата от турското робство, предаде Стандарт нюз.

"Наш дълг е да възстановяваме паметниците на града, за да пазим паметта на хората", подчерта тя и припомни, че реконструиран е бил и Руски паметник. Паметникът на цар Освободител също е готов, като в момента се реновира пространството около него и за 3 март ще бъде открит.

Събират пари за нов филм за Левски

Новият игрален филм за Васил Левски цели да се постави начало за нова история в българското кино, да се правят стойностни филми по бълг...

Фандъкова поздрави столичани за празника. Едва година след Освобождението градската управа на София решава на 4 януари по нов стил да се чества освобождението на града. Кметицата се гордее, че през 2007 година общинският съвет е възстановил тази традиция.

След молебена последва литийно шествие, което мина по жълтите павета до Паметника на Опълченеца. Там се събраха около 100-ина човека. Сред присъстващите бяха и председателят на парламента Цецка Цачева, военният министър Аню Ангелов, зам.-кметове от Столична община, генерали и офицери.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини