Родните хотели в топ 10 на света

18629
Родните хотели в топ 10 на света

Родните хотели делят местата между шесто и осмо в световна туристическа класация за качеството на настаняването сред 133 дестинации. Това обяви Росица Охридска-Олсън, която е част от екипа, който разработва новия единен туристически бранд на България, съобщава Стандарт нюз.

Много малка част от потенциалните ни гости и чужди туроператори обаче знаят колко добри са хотелите ни, сочи проучване за целите на проекта. Страната ни е на 24-о място в света по богатство на туристически атракции и културни забележителности, но и за това няма достатъчно информация на целевите за страната ни пазари, обясни Олсън.

Рекламираме туризма си в Китай

България планира рекламна кампания в Китай през 2013 година за привличане на повече туристи. Това каза министърът на икономиката, енерг...

Популяризирането на родните чудеса ще бъде обединяващото звено за рекламирането и налагането на страната ни като конкурентна дестинация, обясни експертът Юлиан Добрев. Другите акценти ще са възможностите за морски, планински и спа туризъм у нас.

Проектът за налагането на новия бранд "България" ще включва ново лого, слоган, 10 продуктови туристически стратегии, регионални стратегии и др. При представяне на предимствата ни като дестинация ще се залага на съчетанието между емоции и разум, което поражда качествени спомени в туристите, кара ги да говорят за посетената страна и да се връщат в нея. Това обясни зам. икономическият министър Иво Маринов.

Очаква се през следващите 30 г. благодарение на налагането на бранда туристите у нас да се увеличат поне с 30%. При налагането на страната ни като продукт ще се рекламират и родните чудеса, вписани в световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Редактор: Десислава Ушатова

"Ростуризъм" ще продължи да включва български хотели в черния списък

"Ростуризъм" ще продължи да попълва черния списък с хотели, които чрез шантаж и заплахи изнудват за пари руските туристи, почиващи по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини