Семейството на четиризнаците получи общинско жилище

77149
Семейството на четиризнаците получи общинско жилище
Снимка: БГНЕС

Семейството на родените в Русе четиризнаци получи днес ключовете от общинско жилище. Те бяха връчени на бащата Ерхан Ахмедов от кмета Пламен Стоилов, който даде и обещаната помощ от 1000 лв., съобщи БГНЕС.

От своя страна председателят на общинската комисия по здравеопазване д-р Теодора Константинова връчи на Ерхан събраната от общинските съветници сума, която е малко на 300 лв.

Севдие и Ерхан Ахмедови ще се настанят в двустаен апартамент заедно с двете си момчета и двете си момичета Енес, Ранес, Бенет и Севи.

Семейството е било картотекирано и предоставянето на жилището е станало по напълно законен ред, обясниха от общината. Администрацията първоначално е предложила тристаен апартамент, но родителите са преценили, че за момента ще им е по-лесно да живеят в две стаи.

Кметът Пламен Стоилов бе категоричен, че при молба от семейството на четиризнаците те ще получат по-голямо общинско жилище. И градоначалникът, и представителите на Общинския съвет увериха таткото Ерхан, че винаги може да разчита на помощ от тяхна страна, тъй като ангажиментът, който поемат към многодетното семейство, е дългосрочен. Развълнуваният баща обясни, че още днес ще започне преместването в новия дом.

Четиризнаците, които се родиха на 9 септември в Русе, бяха изписани тържествено от АГ-комплекса и се прибраха у дома си на 22 октомври. И четирите деца бяха наддали нормално и са вече над 2 кг, обясни началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев. Началникът на неонатологията д-р Нина Радкова коментира, че много хора са изпратили подаръци за бебетата, като последно са пристигнали костюмчета, плетени на ръка от жени от друг град. Отделно фирма е поела ангажимента да осигурява храненето на децата до 6-месечна възраст с адаптирано мляко.

Майката Севдие сподели, че е много щастлива, а бащата Ерхан се разплака, докато изписваха децата му. Родителите са чакали седем години, за да имат своя рожба, а сега имат четири наведнъж. В отглеждането ще им помагат всички близки. Все още нямат количка за четиризнаците, но по-наложителна е нуждата от памперси. Иначе Севдие е благодарна за многобройните подаръци от хора от цялата страна, които са им изпратили дрехи и храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини