Шоколадови "златни ябълки" за политици, институции и граждани

4962
Шоколадови "златни ябълки" за политици, институции и граждани

Политици, институции и граждани с особен принос към живота на децата у нас ще бъдат наградени довечера със „Златна ябълка” от Национална мрежа за децата.

Гала-церемонията по връчването на уникалните статуетки, изработени от над килограм чист шоколад, ще се състои в Столичен куклен театър.

Да осиновиш дете… 4 пъти

Actualno.com продължава своята рубрика в месеца на добрите новини. Започнатата съвместна инициатива с Национална мрежа за децата ще о...

Общо над 50 организации и личности бяха номинирани за своя принос към живота и благосъстоянието на децата в общо 8 категории: Журналист; Политик на местно ниво; Политик на национално ниво; Училище; Болница; Община; Бизнес и голямата награда за Герой от приказките, в която се състезаваха 10 истории на обикновени хора, направили нещо изключително за децата.

„1 юни не е празник, на който да се присетим, че децата ги има. Просто защото това е нещо, което никога не бива да забравяме”, каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата. „1 юни е ден, в който ние възрастните трябва да си припомним, че сме отговорни за създаването на среда, в която децата ни да растат пълноценни и щастливи.”

От 1500 грама чист шоколад е изработена статуетката за наградите „Златна ябълка”, дело на шоколатиера Симеон Черешарски. Всяка статуетка ще бъде връчена на победителя от съответната категория от уважавани интелектуалци и общественици, между които първият омбудсман на България Гиньо Ганев, председателят на държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и пристигналият в София специално за церемонията Бьорн Бекер, комуникационен директор на европейската детска мрежа Eurochild.

Водеща на церемонията е актрисата Силвия Лулчева, а отговорни за празничното настроение са сладурите от вокално-театрална формация Врабчетата.

Герой, истински и неподправен

Actualno.com продължава своята рубрика в месеца на добрите новини. Започнатата съвместна инициатива с Национална мрежа за децата ще ...

Събитието се осъществява с партньорството на Мобилтел ЕАД, любезното съдействие на Вила Любимец и Парти Сървиз, както и с медийното партньорство на bTV и Actualno.com.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини