Созопол засилва туристическата си привлекателност с 6 проекта

11513
Созопол засилва туристическата си привлекателност с 6 проекта

Общо шест проектни предложения на община Созопол бяха разгледани и одобрени от общинските съветници на последната редовна сесия на Общински съвет-Созопол. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Два от тези общественозначими проекти, с които община Созопол кандидатства за тази година са проекти, изработени в рамките на Стратегията на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Приморско – Созопол – Царево“, като сдружението е форма на публично-частно партньорство между администрацията, бизнеса и гражданите от общините Приморско, Созопол и Царево. Проектното предложение „Рибата и рибните продукти – качествена и здравословна храна“ ще допринесе за въвеждане на иновативни, комуникационни канали и модерни информационни технологии за реализация на пазарни стратегии и промоционални кампании, стимулиращи потреблението на риба и рибни продукти.

Нови археологически находки в Созопол

Две забележителни находки намериха археолозите в Созопол, при разкопки край крепостната стена на провлака на стария град. Това съобщи д...

Промоционалните и рекламните кампании ще се провеждат в населените места и курортните зони на община Созопол. Чрез новосъздадените електронни инструменти рекламното съдържание ще съществува в интерактивен вид в интернет, съответно на английски, руски и български език.

Планираният бюджет на проекта е в размер на 25 000 евро.

Другото проектно предложение е „Общински лесопарк Света Марина“. В рамките на този проект са предвидени изграждане и обновяване на туристическа инфраструктура, съоръжения и атракции за посетителите – в това число: амфитеатър, парк, увеселителни и рекреационни съоръжения, детска площадка и озеленяване на територията на общински парк „Света Марина” в гр. Созопол. Проектът предвижда и инвестиции в туристическа реклама на територията на общината. Планираният бюджет на проекта е в размер на 300 000 евро. И по двата проекта не се предвижда съфинансиране от страна на кандидата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини