Ученици четат Ботев в метрото

15522
Ученици четат Ботев в метрото

По повод 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, РИО – София-град и Столична община за четвърта поредна година организират проекта „Ученици четат Ботев в метрото“. Ритуалното четене ще се осъществи в метростанция „Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Проектът има за цел да възстанови процеса на инициация – личностна трансформация, осъществяваща се чрез преход от едно ниво на съзнанието към друго, по-висше. Съгласно теорията на проф. Панов, изследовател на Ботевата поезия, този процес, заложен в творбите на гениалния поет, е закодиран в начина на подреждането им в сборника „Песни и стихотворения от Ботьова и Стамболова“. Чрез прочита на поетичните текстове по определен ред в този тържествен момент участниците навлизат в замисления от Ботев ритуал на поетапен отказ от личното, битовото и делничното и възприемането на обществения идеал като водещ мотив в решенията и постъпките на индивида.

Във Враца започнаха традиционните Ботеви дни

С кратка театрализация, която проследява развитието на борбите за освобождението на българския народ, започна днес тържественото открив...

Проявата приключва с хорово четене на стихотворението „Хаджи Димитър“ непосредствено след сирените в 12 часа.

Отправена е покана в 11 часа на 2 юни 2015 г. всички желаещи ученици, учители, родители, граждани да се приобщят към инициативата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини