Втората по гледаемост телевизия в Бразилия излъчи филм за Пловдив

1155
Втората по гледаемост телевизия в Бразилия излъчи филм за Пловдив
Снимка: Thinkstock/ Guliver

По съвместен проект между община Пловдив, Министерството на туризма и Министерството на външните работи на България, бе заснет репортаж за Пловдив от екип на втората по гледаемост телевизия в Бразилия. Тя е с аудитория от над 70 милиона зрители. Екипът, който осъществи заснемането, бе придружаван от Ренато Русеф Прадо – почетен консул на България в Бразилия. Той е бразилски гражданин от български произход, със седалище на консулството в град Белу Оризонте и консулски окръг, обхващащ щатите Минас Жерайс, където е концентрирана една от най-важните индустрии на Бразилия - минният добив и преработка, и Еспириту Санту, в който е разположен един от най-значимите пристанищни комплекси в страната.

Репортажът за Пловдив е част от мащабен проект на Министерството на туризма, ориентиран специално към бразилския туристически пазар. Представители на пловдивското ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ координираха логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, извършено по предварително разработен от експертите на двете институции маршрут, предаде Дарик.

„Знак за древността” ще бележи най-атрактивните исторически места в Пловдив

През 2015-та година Ник Комптън, широко образован журналист, който пише за изкуство, музика, култура, мода и туризъм, поставя Пловдив р...

Репортажът за град Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България.

Пловдив е описан като „невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, по-стар от Колизеума в Рим“. Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър, екипът засне пешеходната улица (която пловдивчани наричат „Главната“) , с новата водна каскада на стълбите на „Каменица“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини