X
 
 

22 двойки ще получат финансиране за инвитро и инвиво процедури в Хасково

476 1
photo of 22 двойки ще получат финансиране за инвитро и инвиво процедури в Хасково
Снимка: Thinkstock
22 двойки одобри за подпомагане комисията за финансиране на инвитро и инвиво процедури в Хасково. Само едно от подадените заявления за финансиране не отговаря на условията на Наредбата - нито един от семейството няма адресна регистрация в Хасково от минимум 1 година. Това съобщиха от Общината и припомниха, че, че миналата година Наредбата изискваше адресна регистрация в Хасково от минимум 5 години, но с решение на Общински съвет този срок е намален на 1 година.

През миналата година Община Хасково е финансирала процедури на 32 семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми, на територията на общината. Те са получили по 2340 лева. До момента има данни за 2 родени бебета след процедурите, а други 6 се очаква да се родят. Предстоят и процедури за някои от семействата.

30 години инвитро в България

Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света...

Ако Общинският съвет на следващото си заседание одобри финансирането, всяка една от одобрените тази година двойки ще получи по 3 000 лева, което е максимумът, определен от Наредбата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално