13 полезни сутрешни трика, за да започнете деня подобаващо

4601
13 полезни сутрешни трика, за да започнете деня подобаващо
Снимка: Thinkstock/Guliver

Едно от най-неприятните неща рано сутрин е... досадното звънене на будилника. За едни ставането е лесно и за минути са готови. За други обаче е истинско мъчение и алармата бива отлагана по няколко пъти. Това ни накара да съберем в днешната статия 13 безценни съвета, които ще ви бъдат от първа помощ сутрин, когато будилникът отново зазвъни и вече трябва да ставате... 

1. Сложете сол в кафето си

Знаете ли защо някои хора добавят щипка сол в сутрешното си кафе вместо захар? Защото подобрява вкуса му! Освен това премахва горчивината и не ви зарежда от рано с десетки калории. Не бива да прекалявате обаче, достатъчна за перфектния вкус е мъничка щипка сол.

2. Включете в закуската си яйце, може и в кафето

Яйченото виетнамско кафе наистина е популярно паради много причини. Колкото и странно да звучи, добавянето в сутрешното кафе на жълтък е вкусно и полезно за вашето тяло. Проучванията показват, че хората, които консумират яйца сутрин, са по-енергични спрямо тези, които не го правят. 

3. Изпийте чаша вода или лимонова вода

Водата е винаги от първостепенно значение по всяко време на деня, но особено сутрин. След събуждане пийте вода, това ще подобри вашите умствени способности. Може да опитате и с лимонова вода. Тя помага за храносмилането и хидратацията. Има съдържание на витамин С, който е полезен за имунната система и кожата.

4. Направете си черен чай с канела

Ако не сте върли любители на кафето, опитайте с чаша черен чай. Той съдържа кофеин и л-теанин, който повишава фокуса и бдителността. Малко популярно, но пък ефективно е да добавите и канела към чая. Така ще си създадете истински сутрешен освежаващ тласък.

5. Включете овесена каша в закуската си

Този ход ще засили повече енергията ви и ще се почувствате по-сити. Доказано е, че хората, които приемат високо въглехидратна закуска, са много повече "в час", отколкото тези, които закусват нещо друго

6. Включете музика

Не буди и капка съмнение, че това ще повлияе на настроението ви. Специални проучвания показват, че музиката повишава щастието и намалява тревожността. Сутрешните приятни за вас мелодии са чудесен начин да повишите своето настроение и да ви върви през целия ден.

7. Обградете се с ярки цветове

Експертите твърдят, че сериозно влияние на нашето настроение оказват цветовете на заобикалящата ни среда. Подберете светли цветове за леглото и къщата си, особено ако не влиза достатъчно светлина. Облечете си и по-светли дрехи и ще се убедите как се променя поведението и настроението ви.

8. Подгответе си тоалета от предния ден

Правете това нещо предишната вечер, за да спестите време сутрин. Точно тогава времето тече много бързо и стресът е много по-голям, ако нямате никаква подготовка. Така в бързането няма и да усетите насладата от сутрешната закуска и кафе.

Уникално! Пийте това всяка сутрин

Понякога ни се иска още с отварянето на очите си да получаваме порция енергия, която да не достига своя лимит. Мислим си, че всички оне...

9. Направете си план за деня и следвайте приоритетите си

Организирането е друго нещо, което ще ви спести време. Затова планирайте всички неща, които трябва да направите през деня, класирани от най-важните към най-маловажните. 

10. Преместете будилника далеч от леглото

По този начин ще се събудите по-ефективно, защото ще ви се наложи да станете, за да спрете звъненето. В противен случай, ако будилникът е на нощното ви шкафче до вас, ще отлагате за "още 5 минутки" алармата и е много вероятно да закъснеете за работа.

11. Преди да излезете, вземете шепа ядки

7 грешки, които допускаме всяка сутрин

Всички сутрини са пълен хаос, а вина за това носим самите ние. Това са няколко неща, които не бива да правиш сутрин. Забрави ги и ги из...

Това е една чудесна здравословна закуска. Ядките трябва да са безсолни и неподсладени. Тъй като са богати на протеини, въглехидрати и мазнини, те ще ви заредят с много енергия.

12. Докато миете зъбите си, направете няколко бързи упражнения

Така ще намалите стреса, умората и други негативни чувства. Понеже сутрин времето винаги е малко и не стига, можете да направите 20-30 клякания, докато си миете зъбите.

13. Насладете се на малко слънчева светлина

Научно е доказано, че естествената слънчева светлина подобрява настроението ни. Ако искате добър старт на деня, просто махнете щорите/завесите и оставете да влезе вътре слънчева светлина. Нещо по-добро, излезте направо на балкона, ако времето позволява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com