4 бързи начини да се справим с лошия дъх на момента

18821
4 бързи начини да се справим с лошия дъх на момента
Снимка: Pixabay.com

Лошият дъх е често срещан проблем. Предлагаме ви четири бързи начина за бърза и ефективна борба с лошия дъх.

1. Ментолови таблетки без захар

Бонбоните без захар могат да се използват за бързо освежаване на дъха преди важни бизнес срещи. Те няма да излекуват лошия дъх, а само да го маскират и временно да направят дъха ви по-свеж. Нещо повече, монетите са компактни и лесни за поставяне в джоба ви.

Можете да ядете мента често, стига да изберете тези без захар. Мента, съдържаща захар, може да допринесе за кариес и други проблеми със зъбите.

Лош дъх в устата? Възможни причини!

Причина за лошият дъх често са бактерии, присъстващи по зъбите и остатъци по езика. Така че не е изненада, че повечето случаи на халито...

2. Пийте вода често

Постоянният лош дъх може да бъде причинен от сухота в устата, което означава, че устната кухина не произвежда достатъчно слюнка. Слюнката отмива хранителните частици, които влияят на свежия дъх, а без достатъчно слюнка тези частици остават в устата и водят до лош дъх.

Затова е полезно да изпиете малко вода преди срещата или интервюто. За по-дълги срещи вземете със себе си бутилка вода и отпивайте по малко от нея по време на срещи, за да противодействате на лошия дъх.

3. Използвайте спрей за уста

Спрейовете за уста са ароматизирани продукти, които могат да се пръскат в устата, за да освежите бързо дъха си. Спрейовете се предлагат в различни вкусове, като канела и мента. Те са идеални, когато нямате време да посегнете към дъвки или да изпиете чаша вода. Изберете спрей за уста без захар, за да сведете до минимум риска от кариес.

На какво може да се дължи лошият дъх в устата

Случва се човек да има лош дъх. Ако сте били стресирани от не толкова свежо усещане на среща, на интервю за работа или просто в разгово...

4. Използвайте вода за уста

Водата за уста помага бързо да освежите дъха си. Действа като се бори с микроорганизмите в устата, които причиняват лош дъх. Вкусът на мента също помага за временно скриване на други неприятни миризми, като цигарен дим.

Добра идея е да държите миниатюрната си бутилка вода за уста в чантата или чекмеджето на бюрото си. По този начин винаги ще го имате под ръка и няма да се изненадате, когато имате неочаквана среща на работното място. Просто използвайте антибактериална вода за уста, за да се насладите на по-свеж дъх.

Какво още трябва да запомните?

Всички тези решения са временни. Редовните посещения при зъболекаря са в основата на превенцията на халитоза и други дентални проблеми. В допълнение, отстраняване на зъбен камък в офиса - веднъж на всеки шест месеца. И най-важното – правилна и системна устна хигиена. Мийте зъбите си поне два пъти на ден, изплакнете ги (с вода за уста или само с вода) след всяко хранене, използвайте конец поне веднъж на ден и мийте езика си ежедневно с четка за зъби!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com