5 вредни храни, от които трябва да се откажете

61742
5 вредни храни, от които трябва да се откажете
Снимка: Pixabay.com

Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се храните? Напоследък в супермаркетите и като цяло навсякъде около нас се продават прекалено много хранителни продукти и напитки, които влияят неблагоприятно върху здравословното ни състояние. Те са толкова много, че дори не обръщате внимание на съдържанието им и на това колко вредни са всъщност. Ние определихме кои са топ 5 на най-вредните храни и напитки на пазара. Опитайте се да ги изключите от менюто си възможно най-бързо. Ето ги и тях:

Газирани напитки

5 храни, които могат да избелят зъбите ви

Белите зъби са много важни за визията на една жена, но избелващите препарати и процедурите понякога са прекалено скъпи и не всяка дама ...

Те са изключително вредни, но и много хора ги консумират. Съдържат много оцветители и консерванти, а това може да доведе до хаос в нивата на хормоните и кръвната захар. Те са едни истински захарни бомби. Ако ви се пие нещо газиран, заложете на газирана вода и капнете в нея няколко капки лимон или лайм. Можете да я овкусите и с друг вид плод.

Доматен сос и консервирани домати

Доматите са много полезни, защото съдържат важни витамини и антиоксиданти. Консервираните домати обаче, могат да бъдат изключително вредни. Също така в тях има и други съставки, които са вредни за здравословното ви състояние. Ако искате да добавите доматен сос или консервирани домати в някое ястие, по-добре ще е да отделите малко повече време и да го направите в домашни условия.

Маргарин

6 храни, с които винаги ще сте здрави

И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек иска да е здрав, а ние знаем как да го постигнете, само чрез консумирането на...

При производството му, растителните мазнини се подлагат на хидрогениране. Този процес нанася големи вреди на здравето, при консумация. Ако сте свикнали да мажете филийката си с нещо, по-добре ще е да използвате зехтин или масло.

Плодови сокове

Въпреки множеството реклами, в които се твърди, че соковете са направени от изцяло пресни плодове, това не е така. Всъщност за направата им се използват множество оцветители, консерванти и сиропи. Също така, те преминават през термична пастьоризация, за да се удължи срокът им на годност, което също ги прави много вредни. Ако сте свикнали с тях, по-добре ги заместете с прясно изцеден сок, смути или просто един плод. Поне ще можете да сте сигурни, че консумирате напитка, която ви дава много витамини.

Рафинирани бели въглехидрати

Храните, които не трябва да държим в хладилника

Повечето от нас си мислят, че най-добрият начин да запазим дадени храни свежи по-дълго, е да ги сложим в хладилника веднага щом се приб...

Можем да дадем доста примери, накои от тях са ориз, бял хляб, крекери, торти, чипс, бисквити. Те съдържат големи количества бяло брашно, което пречи на правилното метаболизиране на храната и понижава нивата на енергия. Да, това са хранителни продукти, които можете да хапнете, когато много бързате, но ще е много по-добре ако не залагате на тях ежедневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com