6 причини да си направите дентални импланти

8821
6 причини да си направите дентални импланти
Снимка: iStock/Guliver

Само преди няколко години единственото решение за замяна на липсващ зъб беше използването на подвижна протеза или мост. Днес денталната медицина е изключително напреднала и пациентите могат да избират между наистина устойчиви и стабилни варианти. Не е тайна, че имплантите са перфектният начин да замените липсващи зъби или да запазите здрави такива, при това безболезнено и с минимални травми. Какви са предимствата на този метод?

Д-р Любомир Богомилов от BB Dental ни сподели 6 факта за денталните импланти, които ще ви убедят, че това не е краткосрочно лечение, а решение за цял живот. Той специализира в областта на имплантологията и естетичната стоматология. От 2019 година е редовен специализант в Медицински Университет, София, специалност "Дентална имплантология". Преминал е много професионални обучения Италия, Чехия, Германиякакто в България, така и в чужбина. Д-р Богомилов е единственият български зъболекар, завършил обучение за системата Bioclear в естетичната зона в Dominic Hassall Training Institutе, Англия. Наскоро той спечели и първо място в престижния конкурс "Нови хоризонти" за най-добър имплантологичен случай в България за зъболекари под 35-годишна възраст.

1. Няма начин "да не ви пасне"

Всяко подобно лечение започва с планиране въз основа на 3D рентгенова снимка. Благодарение на компютърния томограф, е възможно реално измерване на разстояния, виртуално поставяне на бъдещата коронка в идеална позиция спрямо челюстта и останалите зъби. След прецизното планиране, се преминава към реализирането на проекта на 3D принтер и осъществяването му в действителност.

2. Имплантите имат отличен успех

Повечето пациенти са доволни от нововъзстановените си зъби. Степента на успех на зъбните импланти варира в зависимост от здравето на челюстната кост и венците на всеки отделен пациент. Но като цяло, успехът варира около 95%.

3. Изглеждат доста естествено

Това, което отличава импланта от вашите истински зъби, се крие само в материала. Зъбната протеза е персонализирана така, че да изглежда и да се чувства максимално реалистично. Зъбите върху дентални импланти са най-близки до усещане до естествените зъби, в сравнение с всички останали изкуствени протези.

4. Подобряват функцията на зъбите

Подвижните протези често пъти са неудобни и създават усещане за дискомфорт. С имплантите това няма да се случи - нито ще се наруши артикулацията на говора, нито пък ще се страхувате да отхапете нещо твърдо.

5. Имплантите заместват липсващите ви корени

Повечето зъбни "възстановки" се фокусират върху външната повредена част на зъба. Зъбните импланти се фокусират и върху възстановяването на вътрешните части, замествайки липсващия естествен корен.

6. Грижат се за здравето на другите зъби

Използвайки импланти, зъболекарите вече могат да прикрепят зъбни коронки или мостове към импланта, без да се налага да пилят и увреждат съседните зъби. тук няма място за притеснение.

Научете ТУК повече за д-р Любомир Богомилов от BB Dental и защо да му се доверите, когато става въпрос за дентални импланти!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com