7 доказани ползи от рибеното масло

3474
7 доказани ползи от рибеното масло
Снимка: iStock/Guliver

Едни от полезните мазнини, от които тялото ни има нужда, са омега-3. Те се съдържат в изобилие в рибеното масло, което се счита за изключително полезен продукт за нашето здраве. То има редица ползи за организма, които го правят толкова ценно. Вижте някои от най-важните предимства на рибеното масло, които са доказано ефективни.

1. Грижи се за здравето на нервната система 

Нервната система има нужда от въглехидрати и полезни мазнини, за да функционира правилното. Рибеното масло ви ги осигурява. Благодарение на него мозъкът извършва пълноценно своята функция, напрежението е сведено до минимум, а вие сте пълни с енергия.

2. Грижи се за сърцето и подпомага сърдечната функция 

Това е заради съдържанието на омега-3 мастни киселини. Рибеното масло понижава нивата на лошия холестерол, както и кръвното налягане. Предпазва от запушването на артерии, защото ограничава риска от поява на плаки по кръвоносната система.

3. Помага при ревматоиден артрит 

Благодарение на своето противовъзпалително действие, рибеното масло потиска симптомите на ревматоиден артрит. Облекчава болката и дискомфорта, когато биват засегнати меки тъкани и стави.

Ползата от рибеното масло е под съмнение

Все повече изследователи предлагат да се употребява риба вместо рибено масло. Според техните наблюдения въпреки разпространеното мнение...

4. Заздравява костите

За здрави кости приемайте рибено масло. Това негово полезно действие се дължи отново на съдържанието на омега-3 мастни киселини. Може да засилите полезното му действие за костите, приемайки и калций заедно с него. По този начин ще се повиши плътността им.

5. Облекчава болезнения цикъл

Голяма част от жените страдат от болезнена менструация. Вместо да се чудите какви медикаменти да пиете, доверете се на натурални средства и по-точно на рибеното масло. То притежава противовъзпалително действие, което облекчава болката в корема, краката и малкия таз по време на менструация.

Рибеното масло предотвратява шизофрения

12 седмици употреба на омега-3 мастни киселини, известни също като рибено масло, могат значително да снижат риска от развитие на шизофр...

6. Контролира нивата на захарта в кръвта

Рибеното масло има способността на контролира инсулиновата резистентност и нивата на захарта в кръвта. Оттук следва, че маслото е чудесен продукт за предпазване и борба с диабета.

7. Намалява нивата на лошия холестерол 

Важен плюс за нас, който заслужава внимание. Чрез понижаването на лошия холестерол, рибеното масло съдейства за нормализиране нивата на добрия. По този начин сърцето бива предпазено от проблеми и заболявания.

След като се убедихте колко полезно за здравето е рибеното масло, вероятно ще го включите в ежедневието си. Може да го консумирате под формата на хранителна добавка. Хубаво е да се стремите да приемате и омега-3 мастни киселини, които може да си набавите от по-мазните риби (сьомга, скумрия, пъстърва), орехи, авокадо и други. Още веднъж фактът, че здравето зависи от нашето хранене се потвърждава. Стремете се да имате винаги рибено масло наблизо, за да се радвате на отлично здраве!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com