8 навика, които ви пречат да отслабнете

8135
8 навика, които ви пречат да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да започнете да водите здравословен начин на живот, не бързайте да го правите преди да се запознаете с някои подробности.

Дори здравословното хранене може да ви донесе главоболия, ако не се храните правилно. Ние сме приготвили вредните навици, храни и напитки, които ви пречат да изглеждате слаби. След като разберете кои са те ще бъдете напълно подготвени за начало на здравословен живот.

Ето ги и тях:

1. Постоянното дъвчене на дъвка - за много жени това е начин да утолят глада си поне за малко, но определено не може да бъде решение на проблема. Дъвченето на дъвка стимулира отделянето на стомашни сокове, а когато това е напразно, тоест в корема ви няма храна, вие няма как да се чувствате добре. Можете да замените дъвката с чаша вода, която да пиете на малки глътки и постоянно.

2. Ядете прекалено много сол - солта задържа вода в тялото ви, което е причина за подуване на корема. Всъщност това е добре, когато времето навън е топло, защото тялото ви не се дехидратира. През другите месеци обаче е много вредно да приемате прекалено много сол. Не забравяйте и за "скритата сол", която можете да срещнете дори в съдържанието на бисквитки. Най-доброто решение е да спрете да се храните с полуготови и готови храни.

3. Храните се прекалено бързо - докато се храните бързо вие не си давате достатъчно време да сдъвкате добре храната, а заедно с нея приемате прекалено големи количества въздух. Също така не давате време на организма ви да разбере, че е нахранен и изяждате повече от необходимото. Опитайте се да отделяте достатъчно време поне за основните хранения.

4. Пиете газирано - колкото и да обичате да пийвате кола или бира през горещите летни дни, ще трябва да се лишите от това удоволствие. Балончета в чашата- балончета в стомаха. Нормално е коремът ви да изглежда подут след една кола или каквато и да е газирана напитка. Ето защо, ако искате да отслабнете, ще трябва да ограничите максимално газираните напитки или най-добре, да ги спрете.

5. Пиете със сламка - премахнете сламка от всички напитки, с които сте свикнали да я използвате. Напълно възможно е пастмасовата сламка да е причина за въздуха в стомаха ви, който го кара да се подува.

6. Храните се с готови "диетични" продукти - не се залъгвайте, че етикета "без захар", означава че е наистина полезно да консумирате този продукт. За да е вкусен, той със сигурност съдържа изкуствени подсладители, които са също толкова вредни за вас. Тези вещества остават почти напълно неразградени в тялото ви и водят до подуване на стомаха. Заменете ги с плодове и зеленчуци.

7. Прекалено много фибри - те са полезни са стомашно-чревния тракт, но когато са в прекалено големи количества пречат на храносмилането, предизвикват газове и водят до подуване на стомаха. Когато се храните с храни, богати на фибри ги сдъвквайте много добре, за да намалите тежестта върху стомаха.

8. Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете. Почивайте си добре, не се напрягайте излишно и не позволявайте на външни фактори да влияят на психическото ви състояние. Когато сте спокойни, тялото ви много по-лесно ще достигне желаният вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com