Ако бебето се бави: План за лечение от световен авторитет в инвитрото в Истанбул

4019
Ако бебето се бави: План за лечение от световен авторитет в инвитрото в Истанбул
Снимка: Медикъл Караджъ

В месеца на любовта февруари, Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ и клиника Brüksel IVF and Women's Health Center в Турция подаряват на двойки с проблемно забременяване от България възможност да направят важна крачка към сбъдването на мечтата си за бебе. На 29 февруари те ще могат да се възползват от безплатен транспорт до Истанбул и обратно, безплатен първоначален преглед и изготвяне на план за лечение от един от първите лекари в света, които прилагат инвитро оплождане – проф. д-р Юджел Караман. При мъжки фактор за безплодие и други урологични проблеми, мъжете ще могат да се възползват и от 50 процента отстъпка за преглед и консултация при специалист по урология и андрология.

В инициативата могат да се включат двойки, които обмислят инвитро процедура, както и такива, които вече имат един или няколко неуспешни опита, нуждаят се от гинекологична хирургична намеса за повишаване шансовете за успешна бременност или са с изявен мъжки фактор за безплодие.

Безплатни консултации със световнопризнатият ортопед д-р Дженгиз Чабукоглу на 14 и 15 февруари 2020 в София

Ние, ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ имаме удоволствието да посрещнем отново ортопедът от световна класа – д-р Чабукоглу на 14 ...

Brüksel IVF and Women's Health Center е основан от проф. д-р Юджел Караман - един от пионерите в инвитро оплождането, чийто хирургичен опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати.

Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование през 1978 г. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на много нововъведения в тази област. През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника - Brüksel IVF and Women's Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения. Освен с успехите си в хирургичното лечение на безплодие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на световно равнище, защото именно лабораторията е мястото, където се осъществява чудото на асистираната репродукция.

В клиниката се прилагат и най-новите методи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена надежда за много двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), дори и след TESE (техника за извличане на сперматозоиди от тестисите). В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства, а Brüksel IVF and Women's Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода. На практика той дава възможност мъже, считани преди за напълно стерилни, да станат родители със свои собствени клетки.

Допълнителна информация за инициативата и необходимите изследвания е налична на сайта на „Медикъл Караджъ“. Броят на двойките, които могат да се включат, е ограничен от броя на местата в автобуса, а предварителното записване става на тел. 0877500167.

Безплатни консултации за деца и възрастни с бъбречна недостатъчност

Проф. д-р Бурак Кочак, директор на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в реномираната университетска болница „Коч&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com