Безплатни консултации в София с хирург от световна класа

2019
Безплатни консултации в София с хирург от световна класа
Снимка: Медикъл Караджъ

Проф. д-р Фатих Агалар, хирург от високотехнологичната „Лив Хоспитал“ в Турция, с международно признание в Европа и САЩ, ще консултира безплатно пациенти в София на 18 септември.

Консултациите са подходящи за хора, които се интересуват от възможностите за щадящи операции с лапароскопска и роботизирана хирургия при рак на дебелото черво, черния дроб, гърдата, стомаха, хранопровода и др. Проф. Агалар пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Роботизирана хирургия при рак на дебелото черво и ректума

Ракът на дебелото черво е една от най-често срещаните локализации при онкологичните заболявания. В около 90% от случаите той се причинява от  полипи, които първоначално са доброкачествени, неракови и без възможност за метастази образувания, и лесно се откриват с колоноскопия. Ако се отстранят навреме с ендоскопски метод (полипектомия), в много висока степен се предотвратява превръщането им в злокачествени тумори, отбелязва проф. Агалар.

При наличие на рак операцията е стандартна част от лечебния процес. Тя може да бъде отворена, лапароскопска (затворена) или роботизирана. Роботизираните операции се прилагат вече от 15 години и носят редица предимства както за лекаря, така и за пациента. Зад наименованието „роботизирана хирургия“ в действителност стои операция, извършвана от хирург и подпомогната от технологичните възможности на Da Vinci робот. Лекарят седи на т.нар. конзола и управлява „ръцете“ на робота, като наблюдава целия процес с помощта на оптична система от камери, която позволява 10-кратно увеличение на образа. Така движенията са много по-прецизни, разрезите и загубата на кръв са минимални, а роботът достига до зони, недостъпни за човешка ръка.

Използването на робот дава големи предимства при операции на рак на ректума, където органът е с тясна костна структура, особено при мъжете, посочва проф. Агалар.  След открита операция на ректален рак при мъжете има голяма вероятност от увреждане на отделителните и сексуалните функции. При роботизирания метод вероятността от подобно усложнение е много ниска.

Онкопластична хирургия при рак на гърдата

Безплатни консултации в помощ на децата с тежки заболявания

Един от най-авторитетните лекари в областта на детската онкология и хематология в Турция, проф. д-р Хилми Апак, ще гостува в България н...

Ракът на гърдата е плашеща диагноза с огромни физически и психологически последствия за жената. През последните години обаче медицината разви възможностите си не само да лекува болестта, но и да спести част от психологическото бреме на пациентките. Онкопластичните техники са част от това развитие и се радват на голям интерес през последните 10 години. Те имат за цел да комбинират лечението на онкологичната диагноза с пластичните реконструктивни техники. Но когато става въпрос за онкологично заболяване, козметичният резултат и медицинското лечение са две противоположни движещи сили, отбелязва проф. Фатих Агалар. Затова опитът на екипа е от водещо значение. Трябва да се има предвид, че онкопластичните техники не са за всеки пациент и всеки лекар.

Кой е проф. д-р Фатих Агалар?

Хирург с над 30 години опит, проф. Фатих Агалар има европейски сертификат и е член на American College of Surgeons. Носител е на 6 национални и международни награди за научни изследвания. Автор е на над 120 научни статии, публикувани в 60 световни научни журнала, и около 100 абстракта и постера, презентирани на медицински конгреси и симпозиуми. В момента проф. Агалар оглавява Клиниката по обща хирургия в „Лив Хоспитал“, където  прилага лапароскопска и роботизирана хирургия.

За допълнителна информация или записване за безплатна консултация с проф. д-р Фатих Агалар на 18 септември, обадете се на телефоните на „Медикъл Караджъ: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com