X
 
 

Безплатно изследване на ХИВ в световния ден за борба със СПИН

1106 0
photo of Безплатно изследване на ХИВ в световния ден за борба със СПИН
Снимка: iStock/Guliver
По повод Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит, както и Световния ден за борба със СПИН – 1-ви декември, Сдружение „Здраве без граници“ и Фондация „Инициатива за здраве“ ще организират събитие под мото „Узнай своя статус“.

Събитието ще се проведе на 1 декември 2018 г., събота, като във времето от 10:00 до 14:00 ч. всички граждани и гости на София ще имат възможност да получат анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ в специален мобилен медицински кабинет, разположен на Лъвов Мост. Специалисти ще предоставят информация как и къде всеки може да провери своя статус с цел ранно откриване на инфектирани лица и своевременното им насочване за лечение. Доброволци от Сдружение „Здраве без граници“ и Фондация „Инициатива за здраве“ ще раздават на всички минувачи и червена лентичка – световният символ за съпричастност към каузата за превенция на ХИВ/СПИН.

Акция за безплатно изследване за ХИВ и хепатит в Пловдив

50 човека се изследваха в първите два дни от кампанията за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит В и С, която се провежда в ...

В тази връзка всички, които желаят, могат да заповядат на събитието, което ще се състои на 1 декември 2018 г., от 10:00 ч., на бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 62-66.

Сред поканените са кметът на Столична Община г-жа Йорданка Фандъкова, заместник кметът по направление “Финанси и стопанска дейност” и ВрИД заместник-кмет по направление "Столично общинско здравеопазване" г-н Дончо Барбалов, представители на Столична Община, Столичния общински съвет, Местния обществен комитет по превенция на ХИВ и СПИН, както и неправителствения сектор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители