Бирата влияе на гените по-добре от кафето

70844
Бирата влияе на гените по-добре от кафето
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Бирата оказва много по-добро влияние на гените отколкото кафето. Това показва ново изследване на американски учени, съобщава БГНЕС.

Следващият път, когато седнете да изпиете по нещо с приятели, се замислете добре какво да си поръчате. Според ново проучване бирата може да има положителен ефект върху ДНК структурата, а кафето пък може да повлияе отрицателно.

Учен: Бирата лекува психични заболявания

Германски учен съобщи, че една чаша топла бира е по-ефикасна от психотерапия. Според Йозеф Хекен пенливата течност може да помогне за...

Резултатите показват, че консумацията на кофеин съкращава теломерите, които са един вид защитници на ДНК клетките. Въпреки данните, изследователите казват, че е рано това да се твърди окончателно. Необходимо е проучванията в тази област да продължат, за да бъде направен по-разширен анализ на влиянието на бирата и кофеина върху човешките клетки.

Предишни изследвания показаха още, че бирата, макар и много калорична, помага за отслабване, ако се консумира умерено. Учените доказаха, че хората, които пият по две или три чаши бира седмично, имат по-нисък индекс на телесна маса.

Две чаши кафе пък намаляват опасността от инфаркт с 11%. Експертите смятат, че това може да се дължи на антиоксидантните свойства на кафето.

Три до четири чаши кафе на ден понижават опасността от диабет и риска от появата на инсулинова резистентност.

Пуснаха бира с вкус на печено агнешко

Пивовари от Уелс пускат навреме за Коледа тъмно пиво, което придава ново значение на израза "течен обяд" - бира с вкус на агнешко печен...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com