Бременността подобрява здравето и забавя стареенето

10664
Бременността подобрява здравето и забавя стареенето
Снимка: Thinkstock/Guliver

За бременните жени казват, че сияят. Според група доктори от медицинския университет Хадаш в Йерусалим това наистина е така, защото са доказали, че носенето на дете подобрява здравето.

Според тяхното проучване бременността помага за забавяне на процеса на стареене и подобрява регенерационния процес на мускулите и тъканите на майката. Изследването, в което е използван високотехнологичен скенер за ядреномагнитен резонанс, е било приложено върху бременни и не бременни мишки, подложени на чернодробни трансплантации.

Нов тест определя най-подходящото време за ин витро

Нов тест може да помогне на хиляди двойки с репродуктивни проблеми биха могли да реализират мечтите си да имат дете. Тестът ще съобра...

Учените установили, че при 96% от бременните мишки черният дроб се регенерира само за два дни, докато същият процент при не бременните мишки бил 46%. Също така било установено, че бременността повлиява добре и на сърцето на животните. Според специалистите благоприятното влияние продължава до два месеца след раждането.

Според експертите когато една жена е бременна тя трябва да поддържа едновременно както своите функции, така и тези на детето си и бременността очевидно инжектира в жените "серум на младостта от детето, което носи", което забавя процеса на стареене.

"Тъй като бременността е уникален биологически модел на отчасти споделена кръвоносна система, ние смятаме, че е възможно той да има подмладяващ ефект върху майката", се казва още в изследването, публикувано в журнала "Раждаемост и стерилитет".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com