Чували ли сте за триъгълника на смъртта и колко опасен може да бъде той?

8927
Чували ли сте за триъгълника на смъртта и колко опасен може да бъде той?
Снимка: iStock

Вероятно сте чували за "триъгълника на смъртта" поне веднъж в живота си. Какво представлява тази „забранена зона“ и защо е толкова опасна? Визуално тази област на лицето може да бъде представена по следния начин:

В тази част на лицето се намират огромен брой съдове, които нямат клапи (за разлика от други части на тялото). Поради това инфекция, проникнала в "триъгълника", може да отиде в кавернозните синуси на мозъка, причинявайки много сериозни усложнения и често смърт на човек. Не напразно дерматолозите алармират, че не бива да докосвате тази област с ръце, защото те са пълни с микроби, за които често не подозираме.

Какви проблеми могат да възникнат в тази област?

1. Абцес

Причината се крие в запушване и възпаление на мастната жлеза. Гнойта се събира под кожата, но не изчезва. Между другото, именно фурункулозата е най-опасният дерматологичен проблем, който се среща в тази област. Категорично е невъзможно да пробиете циреи сами. Понякога в домашни условия компресите с ихтиолов мехлем през нощта дават добър ефект. Самият мехлем „издърпва“ гнойта.

2. Косми в носа

Всъщност няма нищо лошо в тях. Освен това космите в носа изпълняват важна почистваща функция, превръщайки се във въздушен филтър. Вярно е, че понякога не изглежда много естетически. Експертите съветват да не ги скубете или изрязвате, за да не предизвикате инфекция. Най -сигурният вариант е редовно да използвате тример, който е специален за косми в носа.

3. Черни точки

Или комедони, както се наричат ​​още. Това е по-малко сериозно запушване на мастните жлези от циреите, но те носят не по-малко проблеми. Лошата новина е, че каналите на мастните жлези са един вид „разклонено дърво“, така че когато се изстиска, цялото съдържание на запушената мастна жлеза, вместо да достигне повърхността на кожата, навлиза в кръвния поток.

Ето защо е необходимо да се извърши почистване или от козметик, или като алтернатива можете да опитате популярните маски за черни точки. Между другото, тя се прави под формата на домашни рецепти на базата на активен въглен, желатин и вода. Единственото нещо, което трябва да знаете, е, че процедурата се прави върху запарена кожа (да се разтворят порите), а след това лицето се почиства с тоник, за да свие порите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com