Да кажем ЧАО на високото кръвно в ДОМАШНИ УСЛОВИЯ - ето хитрини

21174
Да кажем ЧАО на високото кръвно в ДОМАШНИ УСЛОВИЯ - ето хитрини

Близкото до високата граница кръвно налягане не задължително манифестира симптомите си. И често си нямаме ни най-малка идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които са свръхчувствителни към повишаването му и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че по-голямата част могат да не узнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обичайно ни предписват да го държим под око внимателно, но в реалността по принцип не се получава по този начин - обикновено като се чувстваш във форма, не предполагаш, че страдаш от проблем със физическото здраве. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче въпреки всичко не е нещо, с което да не може да се справите.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва във всекидневието. Лошите фактори са по-високо тегло, занулена физическа активност, вредна за здравето диета, повече цигари, ежедневни прекалявания с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и в определени случаи генетична роля. При всяко положение като се превиши 42 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които имат този проблем неочаквано и рядко. Към които и да принадлежите обаче е уместно да разбирате кои са скритите полезни неща, които ще ви дадат предимство да понижите кръвното за броени минути. И то в стаята. Тези малки тайни не са заместител на докторската работа, но могат да са от първа необходимост в най-напечения етап. Важно е впрочем да ги направите част от лайфстайла ви, понеже те вършат работа при сериозен набор здравни беди.

 Ефектът на канелата

Канелата ,това чудо на природата, е  въздействаща и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от невероятно полезни за физическото ви състояние лечебни качества. Стяга добре нервите и определено има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Налейте малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Тази приятна смес работи светкавично.

• Вечният антибиотик

В домашната аптека, чесънът е известен с толкова много преимущества, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е приет като един от най-добре приложимите натурални антибиотици. Тушира високото кръвно, номер едно е в борбата с лошия холестерол. Ако не искате да го ядете под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново е във ваш плюс. Непременно обаче е хубаво да е суров. 

• Една хитрост

Съществува един ключов трик, който бихте могли да вкарате в употреба. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прави 7-8 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място бихте могли да проведете разтриване. 

• Магическото каркаде

Ако съществува билка, която да е природна сила в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е страхотният чай от каркаде. Това е един от доказаните природни прийоми за сваляне на вашето кръвно. Впрочем, има още добър списък от полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психиката, е изключително добър антидепресант. Освен това дава енергия на имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме с повишен стрес, ние обикновено въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и ума. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако ви е трудно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за нови четири секунди. И повтаряйте техниката. Ще са ви необходими 4-5 минути, а може и повече. С подобен метод се засилва притока на кръв към тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Студен компрес на тила

Тук са от полза два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и е много възможно да усетите благоприятен ефект. Другата надеждна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Имайте го обаче предвид - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Пийте и този чай

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на него да усетите голямо облекчение.

• Ако има човек до вас...

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да се движи надолу към лопатките. 

• Един страхотен микс

Дойде време и за нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с около две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Приемаме по една чаша от този лек при повишено кръвно налягане.

Идеи за здраве

Всичко предложено досега върши безотказно действаща работа в напечените ситуации. Обаче, ако сте си поставили за цел наистина да премахнете завинаги високото кръвно, да приложите този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги спазвате правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще се увенчае с напредък в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Спокойни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Заделете поне 30-40 минути на ден за тези раздвижвания. 

- Време е за полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Отговорно обмислете диетата си, дайте си сметка кое ви прави проблеми и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обичайно е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Горният праг всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако надвишите тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви оказват проблеми с кръвното. 

- Всекидневеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да отделяте време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са нещо от първа полза, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

По колко ябълки могат да се ядат при диабет

Не комбинирайте тези 8 храни с яйца или закуската ще се превърне в отрова

Лекар: Хората с тези заболявания ТРЯБВА да ядат банани

Как краката издават висок холестерол - 6 симптома, които трябва да знаете

С колко се вдига холестеролът, след като изядете 1 яйце

Колко кисело мляко може да се яде на ден

Инфекция на пикочните пътища при бременност може да е опасна за бебето: Ето как да се предпазите

4-те най-добри зеленчука за пречистване на кръвоносните съдове

Коя храна е функционална и как тя може да ни помогне

7 основателни причини да ядете повече ягоди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com