Домашните любимци помагат на деца с аутизъм

19845
Домашните любимци помагат на деца с аутизъм

Появата на домашен любимец може да окаже положително влияние върху децата с аутизъм, смятат френски учени. Тяхното изследване е публикувано в списанието PLOS ONE.

Авторите припомнят, че кучета, делфини и коне отдавна се използват за коригирането на аутични разстройства, но не е направена научна оценка на влиянието на домашните питомци върху децата аутисти.

"В това изследване предположихме, че домашното животно може да помогне на детето да развие социални навици", се казва в статията.

Учените от Медицинския изследователски център в Брест са сравнили три групи деца: които никога не са имали домашни питомци, които са израснали с тях и които са получили животинче няколко години след раждането си, предаде БГНЕС. Изследвани са деца на възраст 4-5 годинки, тъй като именно в този период се появяват тежките аутични разстройства.

Медиците са установили, че семействата, в които има домашен любимец, общуват повече един с друг, прекарват повече време заедно. Появата на питомеца активизира социалното поведение на децата с аутизъм, категорични са изследователите.

Редактор: Калина Здравкова

Невероятно! Откриха момиченце, отгледано от крави

Петгодишно момиченце, отгледано от крави, бе открито от полицаи в руската Пермска област. Детето живеело в краварник и общувало с ок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com