Искате да забавите бръчките – изберете Vichy

1550
Искате да забавите бръчките – изберете Vichy
Снимка: iStock/Guliver

Една от най-големите мечти на всички жени е да забавят появата и развитието на бръчките – и не случайно! Не на всяка дама годините й отиват. Но, за да забавим бръчките, са необходими две неща – качествена козметика на доказани марки като Vichy и да знаете от какво се появяват несъвършенствата по кожата. Така ще можете да бъде уверени в избора си на грижа за нея. Още един фактор, който не е за подценяване, е да знаете точният си тип кожа. Това ще ви помогне да изибрате продукти, които са добри персонално за вас и по никакъв начин не омазняват или изсушават кожата.

Какъв тип кожа имате?

За да разберете какъв тип кожа имате, трябва да следите нейното състояние. Наблюдавайте седмица или две – сравнявайте ден за ден и в различните части на деня. Така ще разберете как реагира на повече излагане на слънце, на повече сън през уикенда. Ще стане ясно има ли омазняване или пък забелязват ли се малки люспи някъде – признак на суха кожа. Не се страхувайте, ако видите смесени сигнали – това значи, че имате именно смесена кожа. Омазняването пък е прекалено произвеждане на себум и често води до несъвършенства по кожата. Сухата кожа може да е дехидратирана, а може и проблемът да не се крие в това.

Определете типа си кожа, за да изберете продукти, които ще ви помогнат без да нарушат баланса й.

Защо се появяват бръчките ?

Бръчките се появяват заради комбинация от негативни фактори. От една страна дехидратацията, недоспиването и прекаленото излагане на слънце могат да доведат до появата на финни линиии в „горещите“ зони – около очите, носа и устата и то преди 30-ия рожден ден. Тогава трябва да изберете по-лека козметика, която ще хидратира кожата и ще я почиства нежно. Препоръчителен е нощния крем.

Най-добрата терапия срещу бръчки

Британка не се е усмихвала в продължение на 40 години, за да избегне появата на бръчки, съобщи Daily Mail. Тес Кристиан започнала да ог...

С напредванет на възрастта започва да намалява синтеза на важни вещества, които се грижат за плътността и еластичността на кожата. Такива са колаген и Q10. При намаляването им се губи и много голямо количество течности от повърхностния слой на кожата, защото вече влагата се задържа трудно. Тогава трябва да изберете козметика с такива съставки, защитни функции и добра хидратация.

В никой случай не е лошо да се замислите за дневен крем със слънцезащитен фактор.

Защо Vichy?

Виши е доказано име в козметиката – компанията е една от водещите в грижата за кожата и е доказала името си в годините. Това значи и още нещо – високо качество. Подобни марки не могат да си позволят да пуснат на пазара продукт, които не е висококачествен. Те държат не сдамо на ефективността на козметика си, но и на широката гама – можете да намерите продукти точно за вашия тип кожа с ефекта, които искате да постигнете. За цялостен ефект се продават пълни серии продукти, които при комбинация са най-ефективни. С марки като Vichy си гарантирате и че няма да получите алергични реакции – продуктите са дерматологично тествани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com