Как БЕЗ ХАПЧЕТА да свалим високото кръвно веднага

36936
Как БЕЗ ХАПЧЕТА да свалим високото кръвно веднага

Повишеното кръвно налягане не непременно прави видими симптомите си. И обичайно си нямаме ни най-малка идея, че нещо не ни е наред заради него. Сред нас има хора, които са свръхчувствителни към повишените му стойности и стават жертви на много кофти усещания. Но реалността е, че по-голямата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица задължително ни убеждават да го държим под око внимателно, но в реалността по правило не се получава по този начин - щом се чувстваш във форма, не ти идва на ума, че би могъл да имаш проблем със организма. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче никога не е присъда доживот.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Обичайните фактори са по-голямо тегло, слаба физическа активност, вредна за здравето диета, непрекъснато пушене, битови навици с алкохола, нервно напрежение, диабет, струпване на хронични болести и фамилна генетична роля. При всяко положение като се мине 44 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които страдат от повишено налягане неочаквано и рядко. Без значение от кои сте обаче е хубаво да разбирате кои са скритите полезни неща, които ще ви асистират да понижите кръвното за недълго време. И то в стаята. Тези особено полезни тактики не отменят докторската работа, но могат да се окажат от полза в най-ранния миг. Добре е впрочем да ги направите част от ежедневието си, понеже те вършат работа при безчет здравни беди.

 Една от най-важните подправки

Канелата ,тази невероятно подправка, е  чудесна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката включва страшно полезни за организма целебни качества. Помага солидно за нервите и доказано благоприятства кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Подобна приятна смес има ефект веднагически.

• Повече чесън

В народната традиция, чесънът изобилства от толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-класическите натурални антибиотици. Сваля високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се нрави като скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново действа добре. Непременно обаче е хубаво да е суров. 

• Малка хитрина

Съществува един важен трик, който бихте могли да изпробвате. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това действие се прави 6-7 пъти за всяко ухо. Още една ключова точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място бихте могли да проведете разтриване. 

• Този чай е задължителен

Ако съществува билка, която да е абсолютен титуляр в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е хубавата отвара от каркаде. Това е един от могъщите домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още сериозен списък от полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на нервите, поема функцията и на антидепресант. Освен това дава много мощ на имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Пробвайте и това

Знае се, че когато сме с повишен стрес, ние въздишаме. Затова в началото се опитайте да се отпуснете повече. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за нови четири секунди. И го повтаряйте непрекъснато. Продължавайте около 5-8 минути, а може и повече. С този прийом се засилва притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Охлаждане с компрес

Тук са ефективни два варианта, които да въведете в арсенала си. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и е много възможно да забележите добър ефект. Другата надеждна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладка. 

• Пийте и този чай

Ментовият чай е лек за психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той определено може да тушира кръвното и благодарение на него да преживеете търсенето облекчение.

• Облекчение от спешен масаж

Ако в непосредствена близост до вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да преминава с пръстите надолу към лопатките. 

• Един таен микс

А ето нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с около две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Приемаме по една чаша от този лек при повишено кръвно налягане.

Списъкът от навици

Всичко събрано до този момент върши облекчаваща работа в напечените ситуации. Би било добре обаче, ако сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да приложите този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги спазвате правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще е във ваша полза в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Чести разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 15-30 минути на ден за тези раздвижвания. 

- Време е за полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Изобщо обмислете диетата си, разберете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната в повечето случаи е пресолена. Приготвайте нещо за хапване у дома. 

- Документирано е, че, пациентите, които имат високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Горният праг всъщност е само бира на ден или най-много чашка вино. Ако надвишите тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 5-6 дневно ще ви правят проблеми с кръвното. 

- Непрекъснатият стрес е един от обуславящите високото кръвно фактори. Дайте всичко от себе си да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Използвайте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са нещо от първа полза, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Кои храни се смятат за много полезни при висок креатинин

7 начина за бързо премахване на подпухналостта от очите

Какво се случва с кръвното ви, ако всеки ден пиете смутита

Лекар: Всички правим тези грешки, но те са пагубни за червата

Какво е вредно да се яде на закуска?

НЕ само артрит: Болките в краката над 60 години може да издават това заболяване

Кардиолог: Това е най-добрата риба за сърцето

Започнете сега, за да имате сърце на 30-годишен, когато сте на 60

Изследователи: Две трети от жените бъркат признак за рак на яйчниците с подуване на корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com