Как да превърнем пиенето на вода в удоволствие

20807
Как да превърнем пиенето на вода в удоволствие
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем колко е полезно пиенето на вода и че трябва да пиете доста голямо количество на ден, за да се чувствате добре. А ти успяваш ли да се справиш или пиенето на вода е едно доста досадно и непостижимо начинание? Доста хора не могат да изпият достатъчно вода, защото тя е безвкусна и не се харесва на всеки. Въпреки това, просто е нужно да го правим. Разбира се, нямаме в предвид да се наливате на сила с вода, просто можете да направите пиенето на вода доста по-приятно занимание. Ето как:

Разреждайте соковете с лед и вода

Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, трябва да ги добавите към водата си. Заедно с успокояване на възпалено гърло, под...

Ако много обичате да пиете сокове и студени чайове, но не е така с водата, то започнете да добавяте по малко вода в тях, докато не достигнете съотношение 1:1. Така няма да пиете безвкусната вода, в същото време няма да приемате прекалено много захари и неусетно ще изпивате достатъчно голямо количество вода. Можете да добавяте лед, вместо вода. Това е един наистина лесен начин да се справите с пиенето на вода.

Добавяйте лимон във водата си

Това е една наистина много полезна комбинация и ще направи водата една идея по-вкусна и приятна за пиене. Тази напитка освежава изключително много и с една чаша вода с лимон на ден, ще се чувствате изключително добре. Ако ви хареса, можете да започнете да слагате лимон в шишето с вода и да я пиете по цял ден.

Сложете шише с вода близо до вас

Колкото по-често виждате водата, толкова по-често се сещате да пиете от нея. Не е нужно да се наливате, защото тялото ви няма да може да обработи цялото количество вода, ако сте го приели на сила. Пийвайте по-често и на малки глътки, за да се чувствате добре. Също така може да си купите красиво шише, което ще направи пиенето на вода наистина приятно.

10 интересни начина да пиете повече вода

Знаете, че трябва да пиете повече вода, но все не ви се получава, забравяте или пък го намирате за скучно? Не се отказвайте. Важно е да...

Създайте си навик

Опитайте се да пиете по чаша вода всяка сутрин, още преди да сте си направили кафе и закуска. Просто започнете да ставате с чашата вода, преди още да сте се разсънили. Направете това вашият малък сутрешен ритуал, който наистина ще ви помогне много да продължите деня си пълноценно.

Пийте вода след всяко ходене до тоалетна

Свикнете да правите това, просто след като се връщате от тоалетна, пийнете малко вода. По този начин ще си изградите навик, който е свързан с най-обичайните ежедневни дейности. С времето пиенето на вода няма да ви се струва чак толкова непоносимо, дори напротив, ще ви бъде приятно.

Пийте вода преди хранене

12 обезпокоителни признака, че не пиете достатъчно вода

Водата дават живот и здраве на тялото, но често подценяваме това. Недостатъчният прием на вода има най-различни лоши последици, които с...

Започнете да изпивате по една чаша вода преди всяко хранене и така ще изядете значително по-малко количество от обикновено. Дори да имате намерение да пиете нещо друго, в никакъв случай не пропускайте чашата с вода, тя е от много голямо значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com