Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем по 1 краставица дневно

21161
Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем по 1 краставица дневно
Снимка: iStock/Guliver

Според Американската диетична асоциация краставицата е сред най-здравословните зеленчуци. Известният римски император Юлий Цезар е вярвал, че тя помага за прочистването на тялото и дарява просветление. Ето какво точно се случва с тялото, ако ядете една краставица всеки ден.

Състоянието на кожата ви ще се подобри

Нездравословната диета е основна причина за акне и други кожни проблеми. Сокът от краставица помага за естественото пречистване на организма и елиминирането на токсините. Поради това кожата става красива, гладка и сияйна, а зачервяването и акнето изчезват. Някои проучвания показват, че хранителните вещества, съдържащи се в краставиците, помагат за предпазване на кожата от преждевременно стареене.

Ще отслабнете по-бързо

Краставиците са нискокалорична храна. Съдържат едва 17 калории в 100 грама. Те са чудесна алтернатива за тези, които искат да отслабнат. Диетолозите ги определят не просто като нискокалорична храна, но и като такава с отрицателни калории ( в случая тялото изразходва повече енергия за смилане на краставиците, отколкото получава от консумацията им). Затова експертите по здравословно хранене са на мнение, че краставиците спомагат за ускоряване на процеса на изгаряне на мазнините и подобряване на метаболизма.

Състоянието на зъбите ви ще се подобри

Хранителните вещества в този зеленчук помагат за подобряване на микрофлората в устната кухина, премахване на бактериите и подобряване здравето на венците. Краставиците са отлично средство за избавяне от лошия дъх. Необходимо е да сдъвчете парче от този зеленчук за 30-40 секунди. Това ще помогне да се отървете от бактериите, които могат да причинят неприятни миризми, а също така ще запази дъха ви свеж.

Нивата на кръвната ви захар ще се нормализират

Краставиците съдържат мощни антиоксиданти, които помагат за понижаване на лошия холестерол и смъкване нивата на кръвната захар. Но все пак, ако имате специфичен здравословен проблем, преди да ги включите в менюто си, консултирайте се със специалист.

Настроението ви ще се подобри

5 невероятни качества на краставиците

Може би е излишно да казваме колко полезни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат множество полезни свойст...

Краставиците са богати на витамини от група В, които стимулират производството на серотонин - хормона на щастието. Консумирайки по 1-2 краставици на ден, ще повишите тонуса си, настроението ви ще се подобри, а безпокойството и умората ще изчезнат.

Ще се подобри състоянието на черния ви дроб

Мощните антиоксиданти в краставиците помагат за подобряване на функционирането на черния дроб. Освен това те допринасят за неговата детоксикация, като съдействат за елиминирането на токсините и извеждането им от тялото по естествен път.

Ще се оптимизира функцията на имунната ви система

Не само цитрусовите плодове, чесънът и лукът стимулират имунната система. В своя разработка професор Виджая Лобо от колеж Бирла цитира данни, според които краставицата укрепва имунната система и това се дължи на веществата в нея, които предотвратяват куп сериозни заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com