Лактофлор – за ефективно поддържане баланса на чревната флора

2194
Лактофлор – за ефективно поддържане баланса на чревната флора
Снимка: iStock/Guliver

Ролята, които имат пробиотиците е с широк спектър на приложение. Предвид това, че цялостното здраве зависи от правилното функциониране на чревната флора идва да покаже, че колкото по-отговорно се отнасяме към баланса н храносмилателния тракт то толкова по-добре ще се чувства тялото ни. Много научни изследвания сочат, че човешкият организъм работи като добре смазана машина. Когато има нарушен ритъм в усвояването на хранителните вещества то е налице дисбаланс, който следва да бъде нормализиран по някакъв начин. И точно тук идва момента да представим хранителната добавка лактофлор, която е предназначена за поддържане на стомашно, чревния комфорт.

Описание на продукта

Лактофлор е хранителна добавка, която представлява комбинация от селектирани млечнокисели бактерии. Основната цел е да бъде постигнат чревен комфорт. При симптоми на остра диария или колити осигурява благоприятно възстановяване функцията на чревната флора както при деца така и при възрасти.

Болките в корема могат да бъдат причинени от различни патогени и състоянието да ви извади от равновесие. Не винаги балансираното хранене може да осигури нужните количества полезни бактерии, които да допринесат за здравето на храносмилателния тракт. Именно затова Лактофлор се препоръчва от лекари при:

- Прилагане на антибиотично лечение;

- При неправилно хранене и дефицит на достатъчни количества полезни бактерии за успокояване и правилно функциониране на чревната флора;

- За възстановяване баланса в храносмилателния тракт;

- При нарушена функция на имунната система;

- При хронична и остра диария.

Доставянето на достатъчно количества млечнокисели бактерии успешно действа на елиминирането на патогените, причиняващи стомашни неразположения. Дефицитът на оптимални количества полезни микроорганизми в червата оказват изключително пагубно за цялото тяло действие, което  отразява не само на храносмилателната система, но и на редица други важни органи.

Какво трябва да знаете за Лактофлор

Независимо от това, че се касае за полезни за организма бактерии има известни изключения, с които пациента трябва да се запознае. За да бъде предотвратено образуването на патогенни бактерии в стомашно-чревния тракт е особено важно да се вземат под внимание цялата съвкупност от информация, която е важна за хората, които имат нужда от използването на такава хранителна добавка.

Лктофлор съдържа:

- Sccharomyces Boulardii;

- Lactobacillus Acidophilus;

- Lactobacillus Casei;

- Bifidobacterium Bifidum;

- Prebiotic.

Запознатите с изложените термини са наясно, че има хора, които са с доказана непоносимост към някои от изброените съставки. А това е показателно, че в такива ситуации хранителната добавка не е препоръчително да бъде използвана. Освен това прилагането на Лактофлор по време на кърмене и бременност се изписва само по лекарско предписание с цел да се избегнат рискове и нежелани странични реакции.

По отношение на дозировката е важно да се спазва начина на употреба, описан в листовката като основния съвет е добавката да се приема с минимално количество течност.

Видове Лактофлор

В аптечната мрежа се предлагат разнообразни варианти от пробиотичните продукти от серията на Лактофлор. Специалната формула на всеки продукт е насочена към благоприятно въздействие на определена категория пациенти, сочат анкети от VDF, спрямо тяхната възраст и нужди. Основната класификация се отнася до добавки предназначени за деца и такива, които са подходящи за възрастни.

Продуктите за детско чревно здраве са:

- Laсtoflor BioPlus с фибри. Изключително благоприятен синбиотик, съдържащ 6 милиарда активни бактерии както и фибри за тяхната устойчивост при попадане в кисела среда;

- Лактофор Кидс саше са подходящи за успокояване симптомите на колики при бебета и са лесно разтворими в мляко, сок или друга течност;

- Таблетки за смучене с приятен вкус, допринасящи за подобряване на имунитета, здрави венци и зъби.

Колекцията за възрастни представя таблетки, капсули и сашета, които се грижат за осигуряване на максимален чревен баланс. Защита и грижа за чревната флора се предоставя на пациентите, страдащи от стомашен дискомфорт, причинни от различни патогени.

Прилагането на пробиотици като придружаваща лечението добавка с предписан антибиотик оказва влияние върху съкращаване времето за възстановяване, а това е сериозен аргумент да се доверите на Лактофлор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от тов на ден намалява риска от деменция

Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Учени: Кърлежите атакуват хората с тази кръвна група

По колко магнезий трябва да се пие на ден?

Трябва ли да се пият витамини през лятото?

Знаете ли по каква причина магнитните бури са напаст за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com