Лекар: Бирата може да е от полза на хората с това заболяване

17145
Лекар: Бирата може да е от полза на хората с това заболяване
Снимка: iStock

Като всяка друга алкохолна напитка, така и бирата е вредна. Но според урологът д-р Павел Сурков нейната умерена консумация може да бъде един от начините за отстраняване на камъни от уретерите.

Експертът споделя, че тази напитка може да бъде полезна за отстраняване на камъни от уретерите поради диуретичния си ефект. Според него консумацията на пиво може да бъде алтернатива на поставянето на стент.

Лекарят допълва, че яденето на дини помага и за премахване на камъни от пикочната система. Той подчертава, че в случаите, когато се появят симптоми на уролитиаза, не е необходимо да се прибягва до самолечение - трябва да се консултирате с лекар.

Лекар: Бирата и виното предпазват от това заболяване

Други ползи от бирата

Според учени от Японския национален институт по радиология в хмела се съдържа веществото ксантохумол – то представлява флавоноид, който потиска ефектите на канцерогените. В резултат на това учените стигат до извода, че бирата до известна степен предпазва от рак. Същото това вещество ксантохумол предпазва мозъка от дегенеративни промени, свързани с възрастта.

Освен това учените стигат до извода, че нито една друга напитка не е в състояние да премахне алуминиевите съединения от тялото толкова бързо.

Според други изследване на американски учени гражданите, които пият умерено коментираната напитка, са с 41% по-малко склонни да страдат от камъни в бъбреците.

Друг интересен факт е, че по отношение на съдържанието на фосфор, желязо, магнезий, мед, калий и цинк, пивото не се различава от портокаловия сок. Що се отнася до витамините, пенливата напитка съдържа много В1 и В2 и то в лесна за смилане форма. За да осигурите 50% от дневната норма на тези витамини, трябва да изпиете един литър от напитката. Същият обем ще попълни запасите ви от витамин С със 70%. Но лекарят припомня, че нормата от тази напитка е не повече от 300 грама и то не всеки ден. И в този случай не може да разчитате на нея като източник на набавянето на витамини. Триста грама от пенливата напитка ви позволява да попълните дневния запас само от никотинова и фолиева киселина.

Проблемът е, че като диуретична напитка, пивото едновременно ще измие огромно количество микроелементи от тялото, създавайки техния дефицит.

Съдържанието на силиций в ечемика и хмела изглежда помага за поддържане на плътността на костите, еластичността на ставите и има положителен ефект върху състоянието на мозъчните структури.

Още: Бира: Учени разкриха в какво количество е полезна за червата

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com