Лесни начини да преборим запека и стомашните болки

9821
Лесни начини да преборим запека и стомашните болки
Снимка: iStock

Различни са причините за появата на стомашно-чревна болка. Това може да се предизвика от емоционален тип проблеми като депресии. Втора причина е, че често приемане на лекарства, дразнещи нашия стомах. Това означава, че всеки от нас е потенциално изложен на риск от подобни проблеми.

Подложени сме на непрекъснати стресови ситуации в живота си и предпочитаме да вземаме болкоуспокояващи, за премахването на всякакви симптоми, вместо да се лекува реалната причина. Ще ви предложим в тази статия някои алтернативи за справянето със запека и проблеми с храносмилането. ТЕ НЕ СА СЪВЕТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ - АКО ИМАТЕ ПРИТЕСНЕНИЕ ИЛИ СИЛНИ БОЛКИ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТ!

4 условия за здрав стомах!

Мисъл на Отто Крайтнер гласи: "Живеем не от това, което ядем, а от това, което храносмиламе". Това може да ви озадачи, но именно тази м...

Използване на топли компреси за облекчаване на болката

Топлината би могла да облекчи болките от раздразненото черво. Електрическите нагреватели се справят добре с това. Но недейте да ги слагате директно върху вашата кожа - трябва да имате няколко слоя дрехи, за да избегнете изгаряния. Можете да използвате и стари топли кърпи. Можете си направите и  топла вана с английска сол, ако страдате от запек.

Приемайте хлебна сода

В съдържанието си, хлебната сода има натриев бикарбонат, който би могъл да облекчи киселинния рефлукс. Неутрализира и облекчава стомашната киселина за определен период от време. Разтворете 1/4 ч.ч. сода в чаша вода и изпийте течността. Не бива да се забравя, че не трябва да се смесва содата с лекарства поне 2 часа. Това би забавило бързината, с която тялото абсорбира содата и би могло да измени начина на действие на лекарствата.

Не лягайте на равна повърхност

Рецептите на баба за разстроен стомах и лош дъх

Всеки поне веднъж в живота си е изпробвал някой от бабините лекове било то за понижаване на температурата, за възпалено гърло, за отсла...

Лежането на равна повърхност не е добър вариант, щом имате болки в корема. В това положение, стомахът и гърлото са разположени на едно ниво и стомашната киселина може лесно да потече към горната част на тялото, причинявайки дискомфорт. Или сядайте в  леглото, в моментите в които не спите, или използвайте висока възглавница нощем. При повдигнати глава и горна част на тялото на 15-20 см, позицията в клека се счита за най-добрата позиция за дефекация.

Прием на богати на фибри храни

Фибрите могат да подобрят функцията на червата. Колкото повече се храните с фибри, с толкова по-мека консистенция ще бъдат изпражненията ви. Ключът е бавно да добавяте фибри към вашата диета, което би могло да намали подуването на корема и газовете. Страхотни източници на фибри са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестия хляб и зърнените храни, горските плодове и бобът. Последните две храни са разтворими и могат да забавят скоростта на храната от стомаха към червата.

Прием на пробиотици

Пробиотиците са несмилаемата част от храната. Например корите на плодовете и зеленчуците. Пробиотиците са жив тип бактерии, произведени по време на процеса на ферментиране на храни като кисело мляко. Пробиотиците трябва да присъстват в червата, но околните фактори, нездравословен начин на живеене и приема на антибиотици могат да намалят техния брой. От много важно значение са за процеса на храносмилане и помагат за облекчаването на симптомите като коремни болки, подуване и диария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com