X
 
 

Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни?

8568 0
photo of Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни?
Снимка: Thinkstock/Guliver
Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни? Може.

Учени публикуваха доклад от изследване на портала MedicalXpress, в което посочват, че икономичният режим на пране не позволява унищожаването на опасни бактерии, устойчиви на антибиотици, които могат да повлияят на здравето ни.

Хитрини за чисто и бяло пране, без миризми

Когато искаме да избелим дадена дреха, най-често прибягваме до белина. Продукти, съдържащи белина, обаче, са силно токсични за околната...

Авторите на изследването стигат до такива заключения, след като служители на болница в Бон помолили учените да обяснят причината за продължителната епидемия, избухнала в медицинско заведение.

Както учените са установили, в контейнерите за прах и върху гумените уплътнения вътре в барабана на пералнята има много бактерии, които са близо до причинителите на пневмония.

Учените обясняват, че тези бактерии, които не се унищожават при прането на икономичен режим, засягат червата, като по този начин причиняват колит и други стомашни проблеми.

Изследователите съветват хората да не използват този режим, ако вкъщи живеят хора с хронични инфекции или незарастващи рани.

Котарак оцеля след 40-минутно пране в пералня

Норвежкият котарак Зеро случайно попаднал в пералнята на стопаните си и издържал на 40-минутно пране на вълнени дрехи при 30-градусов...

По-рано стана известно, че бактериите, които причиняват тежки форми на ентероколит, адаптирани към живота в болниците, благодарение на икономиите все повече причиняват огнища на труднолечима диария, пише БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители