Над 800 000 евро инвестиции привлече българската платформа за онлайн медицински прегледи Healee

5417
 Над 800 000 евро инвестиции привлече българската платформа за онлайн медицински прегледи Healee
Снимка: Healee

Инвестиции от над 800 хиляди евро привлече българската платформа за телемедицина Healee. През последните месеци тя регистрира огромен интерес от страна на лекари и пациенти у нас и в Европа. Eleven Ventures и HR Capital са новите инвеститори в българския стартъп. Средствата ще помогнат на компанията да да увеличи присъствието си в страни като Великобритания, САЩ и Австралия и да вземе дял от мултимилиардния пазар, който се отваря по света за такъв тип приложения.

Healee предоставя бърз, сигурен и удобен начин за консултация със специалист чрез видео преглед, аудио консултация и медицинска помощ през чат. Приложението е безплатно за потребители и лекари от България - пациентите заплащат единствено на специалистите за консултациите и услугите, които ползват от тях. В другите пазари, на които оперира, достъпът е платен за лекарите, за които абонаментите стартират от цени от само 1 паунд на ден.

“Надявамe се с общи усилия да успеем да начертаем правилния път за Healee към пазарите извън България.”, коментира инвестицията Христо Косев – основател и изпълнителен директор на Healee. “С Eleven се познаваме отдавна и тяхната експертиза в сектора ще е много полезна за нас, докато с HR Capital, в лицето на Христо Христов, се запознахме съвсем наскоро и си допаднахме още от първия разговор”, казва още той.

“Екипът на Healee има световен потенциал”, коментира и Христо Христов от HR Capital.

“Чувствам, че сме като Чикаго Булс по времето на Майкъл Джордан. Готови сме за купата”, казва още той и допълва – „В момента наблюдаваме зараждането на индустрия за трилиони долари, а именно телемедицината. Healee е перфектно позициониран да вземе дял от този пазар, защото разполага с готов продукт, който помага на лекарите и на пациентите да променят начина, по който се извършва медицината“.

“Телемедицината се развива светкавично бързо в цял свят”, коментира Валери Петров, венчър партньор във фонда Eleven. “Healee e един от пионерите и водещите компании в тази индустрия в България и региона. Дългогодишният предприемачески опит на основателите играе ключова роля за успеха на платформата до днес. Радваме се да подкрепим Healee в растежа им към нови пазари и силно вярваме в приноса на компанията към по-добри услуги в сферата на здравеопазването.“

Над 30 000 са регистрираните в Healee потребители у нас, които използват платформата в момента, а броят на консултациите нарастват над 10 пъти в последните месеци.

Близо 1200 са лекарите, които консултират онлайн в платформата, в над 30 специалности като:

дерматология, ендокринология, психично здраве, гастроентерология, акушерство и гинекология, кардиология, неврология и други.

Значителна част от лекарите започват да практикуват чрез телемедицината именно в последните няколко месеца, по време на социалната изолация. Българската платформа вече се използва и от над 50 специалисти и 4 клиники от Великобритания, както и такива от страни като САЩ, Австралия и ОАЕ.

Това дава основание на екипа на Healee да смята, че скоро ще присъства активно на тези пазари.

За Healee

С Healee всеки може да проведе надеждна видео консултация с лекар, да му изпрати електронния си медицински картон, да заплати сигурно за прегледа си, да сподели медицински детайли за състоянието си, както и всичко нужно, за да продължи комуникацията - чат, изпращане на лабораторни резултати, снимки, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео обаждане и др. Екипът се гордее с това, че допринася за дигитализацията и развитието на здравната система в България. Платформата е толкова лесна за използване, колкото и всяка социална мрежа - скайп, вайбър или фейсбук, но Healee е специално и защитено място за личната медицинска информация на всеки пациент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com