X
 
 

Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

3390 0
photo of Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина
Снимка: Медикъл Караджъ
Доц. д-р Серкан Кескин, началник на Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти с онкологични заболявания в София на 1 декември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. д-р Серкан Кескин завършва през 2001 г. Медицинския факултет към Тракийския университет, а впоследствие специализира „Вътрешни болести“ и „Медицинска онкология“. Доц. Кескин има 70 научни публикации в международни издания и е член на редица професионални сдружения в Европа, САЩ и Турция. В момента ръководи Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Истанбул, където се прилагат индивидуализирани иновативни терапии за лечение на рак.

Пациентски организации: Много от хората с диабет не са диагностицирани

Съществува огромен брой недиагностицираните пациенти и съответно те не се лекуват и не контролират заболяването си. По данни на Световн...

Химиотерапия, таргетна терапия и имунотерапия

Лечението на рака е една от областите в медицината, които бележат сериозно развитие през последните години. Затова ако през 70-те години на миналия век 5-годишната преживяемост при онкологично болни пациенти е била около 50%, в наши дни тя е 80%. Днес лекарствените средства за лечение на рак могат да се разделят на три групи. Първата е химиотерапията, която унищожава раковите клетки. Но тъй като наред с раковите обикновено се засягат и здрави клетки, химиотерапията в много случаи е свързана със значителни странични ефекти.

Вторият метод са таргетните терапии или т.нар. „умни“ лекарства, които се прицелват само в раковите клетки. Техният механизъм на действие е свързан с блокиране на сигналите, които казват на раковите клетки да се делят и размножават.

Третият механизъм за овладяване на рака е имунотерапията. Тя активира клетките на имунната система за битка с раковите клетки и по този начин лекува болестта. Имунотерапиите вече се прилагат при много видове рак и научните изследвания за прилагането им продължават.

Безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и дишане ще се състоят във Велико Търново

На 15 ноември 2018 година (четвъртък) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в салона на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Велико Търново н...

Генетично картографиране на рака за по-успешно лечение

Персонализираното лечение, което се прилага според типа на заболяването и конкретния пациент, повишава успеваемостта и намалява страничните ефекти при справянето с болестта. С генетичното картографиране на рака се визуализира вътрешността на раковата клетка и се установява степента на увреждане. NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се определя като ново поколение на секвениране и се осъществява чрез изследване на раковата тъкан или с обикновен кръвен тест. Изследването подпомага избора на подходяща терапия, която ще въздейства ефективно върху раковите клетки, с по-малко странични ефекти за конкретния пациент. Така например, при пациент с рак на гърдата, с вземането на клетъчни или кръвни проби се осъществява генетичното изследване на болестта. Въз основа на изследването се определя лекарството, което ще се използва, и планът за лечение. По този начин оздравяването на пациента ще се осигури чрез избиране на по-ефективното лечение и използването на лекарства с по малко странични ефекти.

Комплексен подход за лечение на рак

Макар че днес ракът е в групата на лечимите заболявания, за успешното му лечение е необходима съвместна преценка и работа на различни специалисти в тази сфера след поставяне на диагнозата. При планиране на лечението се вземат предвид и данни като възрастта на пациента, други придружаващи заболявания, индивидуални предпочитания на болния и психо-социалното му състояние. Единствено пероралното или венозно приложение на правилното за болестта лекарство на болния от рак не може да се счита за успех. Тайната се крие в обичта, уважението към човека и усилието за предаване на надеждата и доверието на самия пациент и неговото семейство, подчертават специалистите от болница „Мемориал“.

В Русе стартират консултации, насочени към важността на образованието

Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация) със свои специалисти предоставят мобилна услуга, насочена към род...

Пациенти с онкологични заболявания от България, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Серкан Кескин в София на 1 декември, трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители