X
 
 

Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

270 0
photo of Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина
Снимка: Медикъл Караджъ
Доц. д-р Серкан Кескин, началник на Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти с онкологични заболявания в София на 1 декември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. д-р Серкан Кескин завършва през 2001 г. Медицинския факултет към Тракийския университет, а впоследствие специализира „Вътрешни болести“ и „Медицинска онкология“. Доц. Кескин има 70 научни публикации в международни издания и е член на редица професионални сдружения в Европа, САЩ и Турция. В момента ръководи Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Истанбул, където се прилагат индивидуализирани иновативни терапии за лечение на рак.

Пациентски организации: Много от хората с диабет не са диагностицирани

Съществува огромен брой недиагностицираните пациенти и съответно те не се лекуват и не контролират заболяването си. По данни на Световн...

Химиотерапия, таргетна терапия и имунотерапия

Лечението на рака е една от областите в медицината, които бележат сериозно развитие през последните години. Затова ако през 70-те години на миналия век 5-годишната преживяемост при онкологично болни пациенти е била около 50%, в наши дни тя е 80%. Днес лекарствените средства за лечение на рак могат да се разделят на три групи. Първата е химиотерапията, която унищожава раковите клетки. Но тъй като наред с раковите обикновено се засягат и здрави клетки, химиотерапията в много случаи е свързана със значителни странични ефекти.

Вторият метод са таргетните терапии или т.нар. „умни“ лекарства, които се прицелват само в раковите клетки. Техният механизъм на действие е свързан с блокиране на сигналите, които казват на раковите клетки да се делят и размножават.

Третият механизъм за овладяване на рака е имунотерапията. Тя активира клетките на имунната система за битка с раковите клетки и по този начин лекува болестта. Имунотерапиите вече се прилагат при много видове рак и научните изследвания за прилагането им продължават.

Безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и дишане ще се състоят във Велико Търново

На 15 ноември 2018 година (четвъртък) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в салона на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Велико Търново н...

Генетично картографиране на рака за по-успешно лечение

Персонализираното лечение, което се прилага според типа на заболяването и конкретния пациент, повишава успеваемостта и намалява страничните ефекти при справянето с болестта. С генетичното картографиране на рака се визуализира вътрешността на раковата клетка и се установява степента на увреждане. NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се определя като ново поколение на секвениране и се осъществява чрез изследване на раковата тъкан или с обикновен кръвен тест. Изследването подпомага избора на подходяща терапия, която ще въздейства ефективно върху раковите клетки, с по-малко странични ефекти за конкретния пациент. Така например, при пациент с рак на гърдата, с вземането на клетъчни или кръвни проби се осъществява генетичното изследване на болестта. Въз основа на изследването се определя лекарството, което ще се използва, и планът за лечение. По този начин оздравяването на пациента ще се осигури чрез избиране на по-ефективното лечение и използването на лекарства с по малко странични ефекти.

Комплексен подход за лечение на рак

Макар че днес ракът е в групата на лечимите заболявания, за успешното му лечение е необходима съвместна преценка и работа на различни специалисти в тази сфера след поставяне на диагнозата. При планиране на лечението се вземат предвид и данни като възрастта на пациента, други придружаващи заболявания, индивидуални предпочитания на болния и психо-социалното му състояние. Единствено пероралното или венозно приложение на правилното за болестта лекарство на болния от рак не може да се счита за успех. Тайната се крие в обичта, уважението към човека и усилието за предаване на надеждата и доверието на самия пациент и неговото семейство, подчертават специалистите от болница „Мемориал“.

В Русе стартират консултации, насочени към важността на образованието

Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация) със свои специалисти предоставят мобилна услуга, насочена към род...

Пациенти с онкологични заболявания от България, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Серкан Кескин в София на 1 декември, трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Ето какво се падна на зрелостниците на матурата по БЕЛ

Върху "Косачи" на Елин Пелин разсъждават зрелостниците днес, 21 май на матурата по български език и литература, съобщи БНР. Темата бе избрана...