Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

5166
Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

Повишеното кръвно налягане не задължително прави видими симптомите си. И обичайно си нямаме ни най-малка идея, че нещо не ни е наред заради него. Сред нас има хора, които реагират бурно към високите му нива и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не узнаят години наред, че страдат от него. Докторите обичайно ни предупреждават да го проследяваме внимателно, но в реалността общо взето не се получава по този начин - ако се чувстваш отлично, не предполагаш, че си развил проблем със кръвното налягане. 

Да си с високо кръвно обаче в крайна сметка не е присъда доживот.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки забелязва на ежедневна база. Влошаващите състоянието ви фактори са по-високо тегло, застояла физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, димящи цигари, прекаляване с алкохола, нервно напрежение, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и нерядко генетична обусловеност. Няма лошо като се мине 45 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които страдат от повишено налягане неочаквано и рядко. Към които и да принадлежите обаче е уместно да имате идея кои са скритите чалъми, които ще ви асистират да редуцирате нивото на кръвното за броени минути. И то вкъщи. Тези особено полезни тактики не отменят медицинската работа, но могат да са от първа необходимост в най-ранния миг. Важно е впрочем да ги направите част от лайфстайла ви, понеже те са много добри и при различни здравни беди.

 Нейно величество канелата

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от неизмеримо полезни за физическото ви състояние лечебни качества. Стяга добре нервите и в последна сметка благоприятства кръвното налягане. Ето за какво става дума. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Подобна освежаваща напитка има ефект до няколко минути.

• Най-добрият помагач

В народната традиция, чесънът има престижна роля с толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-добре приложимите природни антибиотици. Тушира високото кръвно, бори се с лошия холестерол. Ако не ви се консумира като скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново действа добре. Обезателно обаче го приемайте суров. 

• Моментална помощ

Съществува един популярен трик, който бихте могли да изпробвате. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това действие се прилага 7-8 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. Точно там е хубаво да проведете разтриване. 

• Чай от хибискус

Ако съществува билка, която да е изключителен дар в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е отварата от каркаде. Това е един от изключителните домашни прийоми за редуциране на вашето кръвно. Впрочем, има още голям набор полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психиката, е изключително добър антидепресант. Освен това повдига здраво имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Установено е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме подложени на стрес, ние обикновено въздишаме. Затова първо се опитайте да се отпуснете повече. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако не владеете тази техника бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте в този долен праг за още четири секунди. И пак отначало. Правете така близо 5-8 минути, а може и повече. С подобен метод се подпомага притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Студен компрес на тила

Тук са популярни два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и при всяко положение може да забележите добър ефект. Другата ефикасна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е супер студена, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Ментата е винаги добре дошла

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да усетите радикално облекчение.

• Облекчение от спешен масаж

Ако някъде около вас има някой, се помолете да ви отдели време за масаж. Ключовите места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да финишира надолу към лопатките. 

• Един страхотен микс

Дойде време и за нещо свръх полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с една или две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Поглъщаме по една чаша от този лечебен микс при повишено кръвно налягане.

Топ навици

Всичко предложено до този момент върши безотказно действаща работа в напечените ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да разгледате този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги спазвате правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще ще ви даде ключово предимство в битката с високото кръвно. 

- Включете в ежедневието гимнастически упражнения редовно. Спокойни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Заделете поне 30-40 минути на ден за тези движения. 

- Консумирайте полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Обстойно се вгледайте в диетата си, научете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обичайно е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Няма защо да спестяваме факта, че, пациентите, които вдигат високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Горният праг всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако се качита над тази доза е почти сигурно, че ще стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Завишеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Поставете си задачата да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте уравновесени. 

 

Работете по тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са нещо от първа полза, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com