Не вечеряйте след този час вечер и ще отслабнете без да усетите

3692
Не вечеряйте след този час вечер и ще отслабнете без да усетите
Снимка: iStock

Загубата на тегло и поддържането на здравословно тяло са важни цели за много хора. Има множество подходи за отслабване, но малцина от тях се съсредоточават върху времето, в което се храним. Някои изследвания сочат, че времето на последната вечеря може да има отражение върху нашата способност да отслабваме.

Много от нас имат навика да вечеряме късно вечер. Обикновено това е след работа или вечерна дейност, когато се почувстваме изгладняли и жадни за храна. Въпреки това, тази навика може да има отрицателен ефект върху нашето тегло и общо здравословно състояние.

Има изследвания, които показват, че храненето в по-късен час вечер може да навреди на нашия метаболизъм и да насърчи натрупването на мазнини. Когато храним тялото си преди лягане, то няма достатъчно време да преработи и използва калориите от храната, което води до натрупване на излишни калории и увеличаване на телесното тегло.

Също така, когато се храним преди лягане, нивата на инсулин в кръвта ни нарастват. Това може да наруши нормалния ни цикъл на сън и да ни помогне да запазим повече мазнини. Всъщност, някои изследвания показват, че хората, които не вечеряват след определен час вечер, отслабват по-лесно и по-бързо без да ограничават общия си прием на храна.

Лекар: Кафето е задължително за хората с тези заболявания

Изпробвайте следния подход: определете час, след който ще прекратите храненето си вечер и го спазвайте. Например, може да решите да не вечеряте след 19:00 часа. Това ще ви даде възможността да почивате и да използвате запасите си от калории, преди да се отправите за сън. След няколко седмици ще забележите разлика в теглото си и ще отслабнете без да усетите.

Важно е да отбележим, че тази стратегия не трябва да бъде разглеждана като магическо решение за отслабване. Здравословният начин на хранене, включващ балансиран прием на храна през целия ден, е все така важен. Не трябва да пропускаме закуска или други хранения през деня, за да компенсираме вечерния си прием на храна.

Също така, винаги е добре да се консултирате с лекар или диетолог, преди да започнете нов режим на хранене или да промените навиците си. Те ще може да ви предоставят персонализирани съвети и ръководство въз основа на вашите индивидуални нужди и здравословно състояние.

В заключение, избягването на хранене след определен час вечер може да бъде полезно за отслабване и подобряване на общото ни здраве. Разгледайте тази стратегия и я включете във вашия дневен режим. Започнете с малки стъпки и бъдете последователни. След известно време ще откриете положителни резултати и ще се чувствате по-добре в своето тяло.

Забележка: Този текст съдържа общи съвети и информация и не трябва да се разглежда като медицинска консултация или заместител на професионален съвет от лекар или диетолог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Наследява ли се хипертонията?

Този зеленчук сваля холестерола и предпазва костите

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Страданията с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com