Оцет бори бактериите по-добре от антибиотиците

85982
Оцет бори бактериите по-добре от антибиотиците
Снимка: Thinkstock

Оцетната киселина може да бъде използвана като евтино нетоксично средство за борба с устойчивите на антибиотици щамове на бактерии, които предизвикват туберкулоза, както и с други патогени, резистентни на лекарства. Това установиха учени от Венецуела.

Откритието е направено по време на тестване на препарат, който е трябвало да бъде разтворен в киселина. Оказало се, че в контролната проба, където е имало само киселина, са умрели всички микробактерии. 30-минутното въздействие с 6-процентна киселина е позволило да се намали количеството на микобактериите от 100 милиона до пренебрежимо малки стойности.

Вечерите на свещи са полезни за сърцето

Романтичните вечери на свещи са полезни за здравето, тъй като при тях от горенето се отделят полезни за сърцето соли, пише в. "Дейли ме...

Микобактериите предизвикват туберкулоза и проказа. В околната среда е често разпространена е и микробактерия, която не предизвиква туберкулоза. Тя се среща дори в питейната вода и е устойчива към много обеззаразяващи препарати. Ако такава бактерия попадне на място, където се извършват операции или козметични процедури, могат да възникнат сериозни инфекции. Тъй като е резистентна към много видове антибиотици, лечението продължава с месеци, отбелязва Хауърд Такиф от Венецуелския институт за научни изследвания.

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com