От гаргара със солена вода до ядене на моркови, ето 5 домашни средства за справяне с камъни в сливиците

32232
От гаргара със солена вода до ядене на моркови, ето 5 домашни средства за справяне с камъни в сливиците
Снимка: Maison Boutarin / Pixabay

Дъвченето на моркови е полезно за повече производство на слюнка и това също помага за увеличаване на естествените антибактериални процеси. Морковите също могат да помогнат за намаляване или премахване на камъни в сливиците. Този зеленчук се използваа във всяко домакинство и е добър за лечение на камъни в сливиците.

Медицинско известни като тонзилит, тези малки камъни не са сериозни, но могат да причинят дразнене в гърлото ви и дори да доведат до лош дъх. Сливиците са масиви от лимфна тъкан в задната част на гърлото. Много експерти смятат, че вашите сливици играят основна роля в имунната ви система и действат като мрежа, която улавя бактериите и вирусите да навлязат от гърлото ви. Камъните на сливиците се появяват поради частици храна, бактерии и слуз, които се улавят в малки джобове на вашите сливици. Те се улавят поради неправилна хигиена на устната кухина или структурата на сливиците. Когато този уловен материал се натрупа, това може да доведе до подуване и болезненост.

Много хора разбират, че са получили камъни в сливиците, едва когато станат болезнени. Малките камъни в сливиците може да не се забелязват и дори когато са големи, някои от тях могат да бъдат диагностицирани само след тестове като рентгенови лъчи или компютърна томография.

10 напълно безполезни части на човешкото тяло

Домашните средства за справяне с камъни в сливиците

Гаргара със солена вода: Гаргара с топла солена вода може да помогне за справяне с камъни в сливиците. Човек може да направи това, като добави половин чаена лъжичка сол към чаша топла вода. Можете да правите гаргара с течността за няколко секунди и да повторите, ако е необходимо.

Чесън: Проучванията показват, че чесънът има противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства. Помага в борбата с бактериалния растеж и инфекциите.

Кисело мляко: Пробиотиците, присъстващи в киселото мляко, са добри за борба с бактериите, които причиняват камъни в сливиците. Можете да увеличите приема на този млечен продукт, като го направите част от вашата диета по много начини като плодово кисело мляко или раита. Той е полезен и помага за лечението на всичките ви проблеми с гърлото. Въпреки това не трябва да консумирате студена извара и да я оставите на стайна температура.

Моркови: Дъвченето на моркови е полезно за повече производство на слюнка и това също помага за увеличаване на естествените антибактериални процеси. Морковите също могат да помогнат за намаляване или премахване на камъни в сливиците. Този зеленчук се предлага във всяко домакинство и е добър за лечение на камъни в сливиците. Морковите са много здравословни и осигуряват множество ползи за тялото ви. Това е сред най-добрите природни средства за тонзилит.

Издърпване с масло: Издърпването с масло е аюрведично лекарство, при което пациентите използват супена лъжица масло (като кокосово, маслиново или сусамово) около устата за 10 минути, тъй като това ще помогне за подобряване на оралната хигиена. След това трябва да измиете зъбите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Безплатни консултации с неврохирург в София

Тези 5 храни могат да предизвикат отравяне или алергии

Лекар: Това е най-вредната закуска за червата

Най-добрият плод за холестерола, който помага за отслабване

Кардиолог: Този витамин намалява лошия холестерол

Канела - какво ще се случи с червата ви, ако всеки ден ядете тази подправка

Най-добрият сутрешен навик за сърцето - кардиолог разкри какво прави всяка сутрин

Три лека от народната медицина за нормализиране на кръвното налягане

Специалисти: Яжте риба поне два пъти седмично

Как да определим, какво е здравословното количество вода, което трябва да пием

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com