От училище децата ги боли глава

7428
От училище децата ги боли глава
Снимка: Getty Images/Guliver

Американски учени са изяснили, че наесен, с началото на училищните занятия, зачестява главоболието при децата. Изследването е било проведено в Националната детска болница (Nationwide Children) в щата Охайо.

Както отбелязват неврофизиолозите, количеството на търсене на лекарска помощ във връзка с главоболие нараства през учебната година. Учените са анализирали 1300 случая за 2010–2014 г. и са изяснили, че пикът на жалбите е през есента. В изследването участвали пациенти на възраст от 5 до 18 години.

Демографската криза увеличи закритите паралелки в училище

Демографският срив и рекордното количество двойки на изпитите по математика и български език след 7-и клас дават своето негативно отр...

"Открихме, че най-често от главоболие се оплакват момчетата на възраст 5–9 години. С възрастта броят на оплакванията намалява съществено. Що се отнася до момичетата, при тях първите мигрени се появяват в периода на полово съзряване. За жалост те се съхраняват и в зряла възраст", отбелязват авторите на изследването.

Учените твърдят, че съществуват няколко причини за главоболието и мигрената. Сред тях ключова роля играят изменението на дневния режим, допълнителните занимания, стресът в училище, недостигът на сън и физически упражнения.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...