Отслабване с 3 кг само за 1 седмица - лекар разкри каква е тайната

4655
Отслабване с 3 кг само за 1 седмица - лекар разкри каква е тайната
Снимка: iStock/Guliver

Руският диетолог д-р Полина Попова разказа как бързо да постигнете стройна фигура без детоксикации и прочиствания – този метод гарантиране отслабване с до 3 кг на седмица.

Отслабване с 3 кг само за седмица

Лекарят отбеляза, че не всички методи за са безопасни. Този списък включва варианти за детокс и прочистване, които според диетолога са вредни за здравето. Единственото нещо, което ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, е да обърнете внимание на диетата си. Както отбелязва д-р Попова, за да отслабнете, трябва да се придържате към балансирана диета и да сте хидратирани, като пиете два литра вода всеки ден. Въпреки това, трябва да ядете три до четири пъти на ден, както и да включите всички необходими хранителни вещества и две до четири порции плодове в ежедневната си диета.

Отслабване след 50 години: 4 неща, които трябва да направи всяка жена

„Благодарение на правилното хранене можете да свалите от 500 гр до 3 кг на седмица ( при наднормено тегло)“, споделя експертът.

Руският психолог д-р Анастасия Томилова предлага коренно различен подход. Експертът е на мнение, че всеки трябва да спазва 3 правила.

  1. Вслушвайте се в глада си - ядете ли строго по график? Оказва се, че това не е най-добрият вариант. Първото нещо, което трябва да научите, е да усещате глада си и в зависимост от интензивността му да решите дали да ядете. Дори сутрин е по-добре да не сядате веднага на масата, а да изчакате да почувствате глад.
  2. Яжте само това, което ви харесва - болестта на нашето време е страхът от удоволствието от храната. Страхуваме се да ядем вкусни ястия, които не отговарят на правилата за здравословно хранене. „Важно е да разберете, че не е нужно да ядете пилешки гърди, защото са здравословни, постни и „чист протеин“. Вместо това можете да изберете любимия си котлет с гарнитура. И вместо варено яйце за закуска – сандвич с наденица”, обяснява психологът. Вкусната храна ще ви позволи да се насладите. А това е също толкова важно, колкото и ситостта.
  3. Научете се да спирате навреме - „Вслушването в усещането за ситост е също толкова важно, колкото и да се научите да разпознавате глада. Освен това е важно не само да разберете, че сте сити, но и да спрете да ядете навреме. Навикът за преяждане може да попречи на това. Номерът е да спрете да ядете, когато се почувствате сити, но все още не сте преяли. Превключете мислите си към друго занимание и направете пауза, след което проверете дали не ви се яде нещо друго“, съветва експертът.

Още: 

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво да ядем за здрава щитовидна жлеза?

Учени: Само 1 лъжица от тов на ден намалява риска от деменция

Коприва с мляко. Високото кръвно ще си отиде с тези велики рецепти

Учени: Кърлежите атакуват хората с тази кръвна група

По колко магнезий трябва да се пие на ден?

Трябва ли да се пият витамини през лятото?

Знаете ли по каква причина магнитните бури са напаст за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com