Овесени ядки: какво ще се случи с холестерола ви, ако ги ядете на закуска

45906
Овесени ядки: какво ще се случи с холестерола ви, ако ги ядете на закуска
Снимка: iStock/Guliver

Овесени ядки – те са не само една от най-предпочитаните закуски, но и средство, което помага за понижаване на нивата на холестерола. Това споделя руският диетолог д-р Оксана Дмитренко. Тя допълва, че тази храна намалява нивото на вредния холестерол в кръвта. Този ефект се постига благодарение на фибрите, с които люспите изобилстват. За да подобрите този важен показател, трябва да ядете поне 60 грама овесени трици или ядки дневно.

„Няма значение как сте свикнали да закусвате - основното е да започнете да го правите правилно. В крайна сметка основната задача на първото хранене е не само да помогне на тялото да се събуди и да се запаси с енергия, но и да попълни запасите от хранителни вещества. Без витамини и минерали вътрешните органи няма да могат да функционират добре“, казва лекарят.

Експертът допълва, че редовната консумация на коментираната храна за закуска ще помогне за решаването на тези и други проблеми и в същото време ще подобри качествено вашето здраве.

Лекар: Ако сте над 40 години, яжте овесените ядки така, за да ускорите метаболизма си

Д-р Дмитренко подчертава, че в случая не става въпрос за инстантни овесени закуски, а за такива, които трябва да се готвят на котлона за 20 минути. Експертът споделя и още няколко причини тази закуска да ви стане любима.

Други ползи от овесените ядки

Както отбелязва експертът, овесената каша е невероятно здравословен продукт. Тя помага при решаването на много здравословни проблеми. Ето три от най-значимите:

  • По-бързо отслабване без радикална промяна в диетата – в случая най-важно е да консумирате каша, варена с вода и с минимално количество захар, 2 пъти на ден.
  • Премахване на синдрома на раздразнените черва - фибрите, съдържащи се в овесената каша, ви позволяват да се отървете от синдрома на раздразнените черва, запека, подуването на корема и всички свързани проблеми без скъпи лекарства.

Класическата отвара от овесе се счита за идеалната рецепта за периодично прочистване на тялото и отслабване. Приготвя се от три чаши измити овесени ядки се варят в три литра вода за 20 минути, след което се поставят в термос и се оставят да престои. ден. След 24 часа прецедете бульона през марля и кипете под капак и добавете 100 гр мед, след това охладете, добавете няколко капки прясно изцеден лимон и поставете в хладилника. От тази отвара трябва да пиете по половин чаша сутрин и вечер.

Още: Учени разкриха какво ще се случи с черния ви дроб, ако всеки ден ядете овесени ядки

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com