Повишено кръвно налягане? Спасението ИДВА с тези народни идеи

5017
Повишено кръвно налягане? Спасението ИДВА с тези народни идеи

Повишеното кръвно налягане не непременно манифестира симптомите си. И често си нямаме ни най-малка идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към високите му нива и стават жертви на много болезнени усещания. Но е документирано, че преобладаващата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обикновено ни предупреждават да го проследяваме внимателно, но в действителността по правило не се получава по този начин - обикновено като се чувстваш във форма, не ти хрумва, че би могъл да имаш проблем със физическото здраве. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче в никакъв случай не е нещо, с което да не може да се справите.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Влошаващите състоянието ви фактори са по-високо тегло, понижена физическа активност, вредна за здравето диета, повече цигари, ежедневни прекалявания с алкохола, нервно напрежение, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и фамилна генетична роля. При всяко положение като се превиши 45-46 годишна възраст да започнете да се преглеждате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които правят кризи не толкова често. Сред които и да сте обаче е препоръчително да имате представа кои са скритите полезни неща, които ще ви дадат предимство да редуцирате нивото на кръвното за броени минути. И то докато сте у дома. Тези особено полезни тактики не решават проблема с медицинската работа, но могат да са от първа необходимост в най-напечения етап. Добре е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те са много добри и при сериозен набор здравни беди.

 Ефектът на канелата

Канелата ,тази невероятно подправка, е  много приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от неизмеримо полезни за организма лечебни качества. Стяга добре нервите и доказано благоприятства кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна освежаваща напитка има ефект почти веднага.

• С чесън към добро здраве

В народната медицина, чесънът е известен с толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е приет като един от най-добре приложимите природни антибиотици. Тушира високото кръвно, номер едно е в борбата с лошия холестерол. Ако не ви се поглъща под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново е във ваш плюс. При всеки случай обаче е хубаво да е суров. 

• Бърза мярка

Съществува един любопитен трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 6-7 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. При нужда и там е хубаво да проведете разтриване. 

• Каркадето е благодат

Ако съществува билка, която да е натурална помощница в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е отварата от каркаде. Това е един от могъщите домашни прийоми за редуциране на вашето кръвно. И всъщност, има още широк набор полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на нервите, поема функцията и на антидепресант. Освен това повдига здраво имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме под влиянието на по-висок стрес, ние обикновено въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и ума. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако не владеете тази техника бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за нови четири секунди. И пак отначало. Правете така близо 5 минути, а може и повече. С този прийом се оказва ефект на притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Бабешко, но работи

Тук са популярни два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за няколко минути и при всяко положение може да забележите добър ефект. Другата уместна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е супер студена, достатъчно е да бъде хладка. 

• Силата на ментовия чай

Ментовият чай е лек за нервите, сърцето и за хипертоничното кръвно налягане. Той винаги може да тушира кръвното и благодарение на ролята му да изпитате голямо облекчение.

• Помощ от приятел

Ако някъде около вас има някой, попитайте го дали може да ви направи един масаж. Важните места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Целебна отвара

А ето нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с една или две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от този лечебен микс при повишено кръвно налягане.

Топ навици

Всичко събрано до този момент върши перфектна работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да приложите този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще е във ваша полза в битката с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Чести разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отделете си поне 10-20 минути на ден за тези раздвижвания. 

- Време е за полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Фундаментално се вгледайте в диетата си, научете кое ви е проблем за здравето и го изрежете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Хапвайте вкъщи. 

- Няма защо да спестяваме факта, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е само бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако преминете тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви оказват проблеми с кръвното. 

- Завишеният стрес е един от класическите фактори. Поставете си задачата да го намалите и да посвещавате време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са много важни и всичко това може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com