X
 
 

Предложение за ново ограничаване на продажбата на алкохол в Русия

348 0
Предложение за ново ограничаване на продажбата на алкохол в Русия
Снимка: iStock/Guliver
Организацията на „Общоруски народен фронт“ предложи да не се продава алкохол в Русия след 22:00 часа. Писма с предложението са били изпратени до Министерството на здравеопазването, правителството, Министерството на труда и други ведомства, съобщава "Известия", предаде БГНЕС.

Предлага се забраната за продажба на алкохол след 22:00 часа да бъде въведена на федерално ниво. Регионите ще могат да определят по-строги ограничения до пълна забрана за продажба на алкохолни напитки в определени дни, например по време на спортни събития.

Руснаците намаляват пиенето на алкохол

Ако вярвате на най-новите оценки за най-пиещите страни, тогава руснаците стават все по-осъзнати. Според статистиката консумацията на ал...

Депутатът от Държавната дума и член на „Общоруски народен фронт“ Николай Говорин заяви, че подобни мерки ще помогнат за намаляване на броя на престъпленията и злополуките, които руснаците извършват в нетрезво състояние. Според него Министерството на здравеопазването подкрепя подобна инициатива.

Сега федералният закон позволява продажбата на алкохол от 8:00 до 23:00 часа. Някои региони обаче са въвели по-строги ограничения. Например в Санкт Петербург можете да се закупи алкохол от 11:00 до 22:00 часа, а в Чечения е разрешено да се продава силен алкохол само от 8 до 10 часа сутринта.

Асоциацията на търговските дружества изрази загриженост, че затягането на мерките ще доведе до загуби за търговците на дребно, както и до увеличаване на търсенето на фалшив алкохол.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители