Продължителните симптоми на повишена умора може да се дължат на заболяване

4415
Продължителните симптоми на повишена умора може да се дължат на заболяване
Снимка: iStock/Guliver

Ако се наблюдават по-продължително време симптоми на повишена умора и намалена физическа активност, може да това да се дължи на някакъв вид заболяване. Това каза за Радио „Фокус“ - Бургас Миро Рахнев, хомеопат и психотерапевт. Според думите му в такъв случай специалистът трябва да бъде много прецизен и точен в самото диагностициране.

„Да, симптомите на пролетната умора включват умора, понякога човек може да изпадне в някакъв вид апатия, да се чувства малко по-депресивен, както и да бъде по-плачлив, раздразнителен или да не може да се концентрира, ако работи някаква творческа работа“, добави специалистът. Според Рахнев някой хора губят сън, физическа активност и това е свързано обикновено с преминаване от единия сезон в другия. Според Рахнев симптомите на умора могат да започнат още от есента, да продължат през зимата и да стигнат чак до късна пролет.

6 признака, че е време за почивка

Колкото и силен духом да е един човек, не винаги може да издържи на постоянно напрежение и стрес. Понякога трябва да си давате почивка,...

„Препоръчвам преди всеки да си постави т.нар. самодиагноза да си направи някои рутинни изследвани , с които да се изключи възможността от по-сериозни заболявания и от там нататък да действа на този принцип“, заяви хомеопатът и добави, е кръвната картина би могла да покаже определени нива на хемоглобин или броя на червените кръвни клетки. Разчитането на показателите би могъл да го свърши личният лекар.

„Конкретно за терапията, то това не е заболяване, а може да се нарече състояние. Поради тази причина няма и лечение към чувството на „пролетна умора, по-скоро бих препоръчал въвеждане на някои промени в начина на живот, храненето. При един добър хранителен режим ние бихме могли това да си спестим. Затова е важно диетата да бъде максимално балансирана, да има в нея достатъчно количество – минерали, витамини, фибри“, каза още той. По думите на Миро Рахнев неблагоприятно е и действието на големите количества захар. Те могат да бъдат причина за образуване на вещества, които стимулират определени възпалителни процеси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com