Руснаци създали лекарство срещу рак на гърдата

12187
Руснаци създали лекарство срещу рак на гърдата

Изследователи от биотехнологичната корпорация BIOCAD са стигнали до етап на предклинични изследвания на препарат срещу рак на млечната жлеза. Смята се, че лекарството ще бъде ефективно при лечението на заболяването както на ранни, така и на по-късни стадии, съобщава самата компания.

В последно време са се появили множество препарати срещу рак на млечната жлеза, включително и средства за насочена терапия. Такива препарати блокират растежа и разпространението на раковите клетки, въздействайки върху рецептора HER2. Но в повечето случаи подобна терапия се оказва неефективна поради невъзприемчивост на тумора към лекарствени средства.

Кърменето намалява риска от рак на гърдата с до 20%

Кърменето намалява риска то рак на гърдата с до 20Кърменето намалява риска от рак на гърдата с до 20%, показва ново изследване. В изсл...

Разработеното от компанията BIOCAD антитяло се явява един от първите препарати, способни да преодолеят механизмите за формиране на устойчивост и да окажат ефективно действие върху нечувствителните към други препарати тумори.

Препаратът, разработен от изследователите на BIOCAD (Biopharmacentical Company), блокира едновременно два рецептора –HER2 и HER3 (голяма част от другите препарати блокират само рецептора HER2).

HER3, присъединявайки се към HER2, усилва растежа и метастазирането на тумора и прави неефективно прилагането на моноспецифични анти-HER2 антитела. По такъв начин препаратът притежава двойна специфика, което значително повишава неговата ефективност и позволява да се разшири областта на приложение.

Специалистите на компанията се надяват, че ако предклиничните и клиничните изпитания на препарата бъдат успешни, той ще излезе на пазара през 2020 година.

Британски учени работят върху прост тест за откриване на рак на гърдата

Учените от Оксфордския университет разработват кръвен тест за откриване на метали, който предупреждава за рак на гърдата. Тестът е прос...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com