Справи се с кръвното ОТ РАЗ и му кажи чао - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

15145
Справи се с кръвното ОТ РАЗ и му кажи чао - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Вдигнатото над нормата кръвно налягане не задължително прави видими симптомите си. И обичайно си нямаме идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които са свръхчувствителни към високите му нива и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не узнаят години наред, че страдат от него. Докторите при всеки случай ни увещават да го проследяваме внимателно, но в действителността по правило не се получава по този начин - щом се чувстваш отлично, не ти идва на ума, че си развил проблем със кръвното налягане. 

Да имаш кръвно обаче в никакъв случай не е доживотен проблем.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки изпитва в начина си на живот. По-сериозните фактори са по-високо тегло, сведена до много ниски нива физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, непрекъснато пушене, прекаляване с алкохола, нервно напрежение, диабет, развиване на хронични болести и в определени случаи генетична обусловеност. Общо взето като се надрасне 42 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които имат този проблем не толкова често. Сред които и да сте обаче е уместно да имате представа кои са скритите чалъми, които ще ви асистират да редуцирате нивото на кръвното за недълго време. И то в стаята. Тези особено полезни тактики не отменят медицинската работа, но могат изключително нужни в най-ранния миг. Важно е впрочем да ги направите част от начина си на живот, понеже те от изумителна стойност за организма при сериозен набор здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката включва страшно полезни за организма целебни качества. Понижава напрежението върху нервите и в последна сметка благоприятства кръвното налягане. Ето за какво става дума. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Подобна освежаваща напитка работи веднагически.

• Най-добрият помагач

В домашната аптека, чесънът е популярен с толкова много преимущества, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е приет като един от най-добре приложимите природни антибиотици. Сваля високото кръвно, номер едно е в борбата с лошия холестерол. Ако не ви се консумира под формата на скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Обезателно обаче е хубаво да е суров. 

• Интересен трик

Съществува един ключов трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това действие се прилага 5-10 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. В тази точка е хубаво да проведете разтриване. 

• Чай номер едно срещу високо кръвно

Ако съществува билка, която да е природна сила в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е страхотният чай от каркаде. Това е един от изключителните домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психическото здраве, е изключително добър антидепресант. Определено засилва имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Установено е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Техника за дишане

Знае се, че когато сме под влиянието на по-висок стрес, ние обикновено въздишаме. Затова в началото се опитайте да се отпуснете повече. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако ви е трудно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 4 секунди. А после като издишате, задръжте в тази позиция за още четири секунди. И пак отначало. Ще са ви необходими 4-5 минути, а може и повече. С тази тактика се подпомага притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Изстудяване на ръцете

Тук са популярни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за няколко минути и при всяко положение може да забележите добър ефект. Другата често препоръчвана тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Задължително обаче - не трябва водата да е близо до ледената, достатъчно е да бъде хладка. 

• Повече мента

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той значително може да редуцира кръвното и благодарение на него да изпитате търсенето облекчение.

• Най-добрият масаж

Ако някъде около вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да се движи надолу към лопатките. 

• Един страхотен микс

Дойде време и за нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от този цяр при повишено кръвно налягане.

Най-важното - накратко

Всичко събрано досега върши безотказно действаща работа в напечените ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да обърнете внимание на този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги спазвате правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще е във ваша полза в сражението с високото кръвно. 

- Изпълнявайте физически упражнения редовно. Приятни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Заделете поне 20-30 минути на ден за тези движения. 

- Време е за полезни храни. Задължително зеленчуци, плодове, зърнени храни. Цялостно се вгледайте в диетата си, дайте си сметка кое ви прави проблеми и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната редовно е пресолена. Включвайките котлона и гответе вкъщи. 

- Знае се, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако се качита над тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви правят проблеми с кръвното. 

- Непрекъснатият стрес е един от най-допринасяващите фактори. Постарайте се да го намалите и да отделяте време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Ще се справите с тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са полезни и нещо, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com