Съвети, които ще облекчат напуканата кожа по ръцете и ходилата

18520
Съвети, които ще облекчат напуканата кожа по ръцете и ходилата
Снимка: _Em______/Pixabay

На първо време е важно да разберете появата на напукването. За да направите това, можете да се консултирате с дерматолог или педиатър. Важно е да се уверите, че пукнатините не са причинени от кожни проблеми.

Обърнете внимание на проблема веднага щом се появят първите пукнатини. Под въздействието на продължаващото натоварване пукнатините се разширяват, удължават и стават по -дълбоки. Колкото по -рано започне лечението, толкова по -ефективно и бързо ще бъде то.

Използвайте редовно пемза, за да премахнете мъртвата кожа. Когато използвате пемза, внимавайте да не отлепите твърде дебел слой кожа.

Овлажнете кожата на краката - правете бани и маски за крака, използвайте омекотяващ крем.

Суха кожа през зимата: Eто как да се справите с нея

Сухата кожа е известна още като ксероза е доста често срещано състояние особено през зимата. В повечето случаи сухата кожа често се при...

Използвайте професионални продукти за грижа за краката. Не използвайте твърде агресивни продукти, които могат да причинят химически изгаряния. Това са например водороден прекис или оцет. Използвайте чорапи за педикюр с повишено внимание и не забравяйте, че те са противопоказани, ако има рани по кожата на стъпалото.

Правете вани, маски и компреси

Някои от домашните средства, комбинирани с редовно кератинизирано отстраняване на кожата, всъщност могат да отстранят проблема рано, да омекотят кожата и да подобрят нейното състояние.

За това са подходящи вани с добавяне на масла, компреси на тяхна основа. Не препоръчваме да използвате агресивни вещества като водороден прекис или оцет за домашни процедури, тъй като лесно можете да получите химическо изгаряне.

Може също така да използвате лосиони или да си правите маски и вани с професионални продукти. Това ще предотврати увреждането на кожата. Веднъж или два пъти седмично няма да навреди, ако си потапяте краката във вана, която ще изпари и омекоти сухата кожа. След това можете да разтриете краката си с пемза и да нанесете омекотяващ крем.

6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате

Дълбокото почистване на кожата е задължителна процедура, която трябва да се прилага редовно. Абразивните скрабове травмират кожата, док...

Как да се справим със сухата кожа на ръцете

Възможно е да се възстанови хидролипидния баланс само чрез елиминиране на неблагоприятните фактори, засягащи кожата. Ако патологиите на вътрешните органи засегнат кожата и я направят груба, лющеща се и суха, лечението може да протече с помощта на консервативна или дори хирургична терапия, което ще помогне да се отървете от проблема. В повечето случаи, обаче, е достатъчно да се вземат витамини и външни грижи за ръцете.

Ароматни продукти за грижа за кожата

Различни масла помагат за борба със сухотата на кожата. Като например: растителни, маслинови или ленено семе. Те имат омекотяващи свойства, овлажняват епидермиса и му връщат еластичността.

За да направите компрес с масла, трябва леко да ги затоплите и да накиснете марлевите превръзки в сместа. Изчакайте минутка-две и поставете марлята върху ръцете си. Покрийте ги с пергаментова хартия и след това сложете ръкавици. Когато се грижите за не много суха кожа, една сесия ще бъде достатъчна - ръцете ви ще бъдат меки и овлажнени. В случай на силна сухота, процедурата трябва да се повтаря два пъти седмично, докато състоянието се подобри значително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com