СЗО: Средната продължителност на живота се е увеличила с 6 г.

83353
СЗО: Средната продължителност на живота се е увеличила с 6 г.
Снимка: БГНЕС

Средната продължителност на живота в световен мащаб се е увеличила с 6 години, показва доклад на Световната здравна организация (СЗО). Според документа 6 от от страните дори са успели да увеличат продължителността на живота си с повече от 10 години.

Според експертите важна причина за нарастването на глобалната средна продължителност на живота е, че все по-малко деца в бедните страни умират под 5-годишна възраст.

Робъртс: Щастието има различни форми, животът след 30 е блаженство

46-годишната актриса Джулия Робъртс заяви, че последните 16 години от живота й са били най-добрите от живота й. "На 30-тия ми рожден д...

Разделението богати-бедни продължава да съществува. Хората в страните с високи доходи продължават да имат много по-добър шанс да живеят по-дълго, отколкото хората в страните с ниски доходи, информира БГНЕС.

В световен мащаб средната продължителност на живота се е увеличила с 6 години. Въз основа на средните глобални стойности момиче, което е родено през 2012 г., може да се очаква да живеят до 73 година, а едно момче до 68 години, обяснява АФП.

Най-отгоре в списъка беше Либерия, където средната продължителност на живота с е увеличила с цели 20 години – от 42 на 62 години. Следва Етиопия (от 45 на 64 г.), Малдивите(58-77г.), Камбоджа (54-72 г.), Източен Тимор (50 до 66 г.) и Руанда (48-65г.).

В началото на годината стана ясно, че според научните изследвания на Острова средната възраст при жените вече настъпва на 47-мия им рожден ден.

Добри новини! Продължителността на живота ни се е удължила

Според научните изследвания на Острова средната възраст при жените вече настъпва на 47-мия им рожден ден. Британските власти забеляза...

Британските власти забелязали невероятни промени в продължителността на живота. До сега се смяташе, че навършите ли 40 години, сте изживели повече от половината от живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com