Тази част от орехите сваля захарта и лекува болки в ставите

10021
Тази част от орехите сваля захарта и лекува болки в ставите
Снимка: iStock

Преградите на орехите са не по-малко ценни от самите ядки. Много хора ги изхвърлят с погрешното предположение, че нямат никаква хранителна стойност. Всъщност тази част от ядката има много полезни свойства и се използва широко в рецептите на традиционната медицина. Тинктурата от тях е лек против болки в ставите, висока кръвна захар, пречистване на съдовете и нормализиране на хормоните. 

Лек с прегради от орехи

За ставите се използва тинктура, приготвена с алкохол. Една трета от половинлитров буркан се пълни със суровината от ядката и се долива водка или друг вид силен алкохол. Лекът се настоява за 20 дни. След това лекарството трябва да се филтрира. Използвайте тинктурата за разтриване на болезнени места, можете също да пиете по 1 ч. л. от нея 30 минути преди хранене.

За почистване на съдовете се използва друга тинктура. За да я приготвите, трябва да залеете чаша натрошени прегради с половин литър водка, да я настоявате 2 седмици и след това да я прецедите. Около 12-20 капки от такова лекарство се разтварят във вода и се приемат в продължение на две седмици три пъти на ден.

Лекар разкри какво ще се случи с холестерола ви, ако всеки ден ядете орехи

За лечение на диабет чаша прегради се залива със същото количество вряща вода и течността се вари на слаб огън за един час. Пийте прецедения бульон 30 минути преди хранене. Курсът трябва да продължи 4 седмици.

За нормализиране на хормоналния фон по време на менопаузата, преградите от 5 ядки трябва да се излеят със студена вода (1 чаша). На следващата сутрин лекът се вари няколко минути и след прецеждане се добавя 1 супена лъжица пчелен мед. Пие се на гладно поне половин час преди хранене.

Ореховите прегради, както и самата ядка, съдържа огромен брой полезни вещества, които имат положителен ефект върху различни органи и техните системи, според изданието The Health Site. Сред най-ценните компоненти на преградите са:

  • Йод - допринася за правилния метаболизъм, регулиране на телесната температура, повишаване на мозъчната дейност. Този елемент участва в метаболитните процеси, играе важна роля в усвояването на много витамини. Освен това помага за изгаряне на мазнините, подобрява състоянието на зъбите, ноктите, косата и кожата.
  • Калий - помага за регулиране на съдържанието на влага в тялото и повишава скоростта на протеиново-въглехидратния метаболизъм. Насърчава загубата на тегло.
  • Магнезий - участва в храносмилането, мозъчната дейност, регулира функционирането на бъбреците и енергийния метаболизъм. Този елемент прави работата на сърцето по-ефективна, помага за поддържане на мускулите в добра форма.
  • Каротин - укрепва имунната система и намалява риска от заразяване с инфекциозни заболявания
  • Никотинова киселина - помага за регулиране на нивата на холестерола в кръвта и също така стабилизира нивата на глюкозата.

Още: Учени: Хората с това заболяване трябва да ядат по 30 гр орехи всеки ден

Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Ефективни домашни маски за напукани пети

Бира и диета? Дали е възможно?

Магнезий - как е правилно да се пие магнезий

Отслабване след 40 години - това е най-добрата напитка, която топи килограмите

Билката, която чисти черния дроб, сваля кръвното и холестерола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com