Тези 5 съвета ще ви спасят от досадното изпотяване

5424
Тези 5 съвета ще ви спасят от досадното изпотяване
Снимка: Изпотяване

Прекомерното изпотяване често се превръща в голям проблем и причинява постоянен дискомфорт, независимо от сезона. Важно е човек да се адаптира към тази неприятна особеност на своето тяло и по възможност незабавно да изключи здравословни проблеми. Има няколко практични съвета, които ще ви помогнат да избегнете подобен дискомфорт.

Заложете на естествените материи

Нощното изпотяване е симптом за смъртоносно заболяване

Ако потенето през нощта продължава 2-3 месеца и не зависи от температурата в стаята, това може да показва заболявания, някои от тях мно...

Най-добре е да разнообразите гардероба си с неща, които са изработени от естествени „дишащи материали“. Що се отнася до цветовете, дайте предпочитание на светлите нюанси или вземете нещо тъмно, петната от пот са невидими на такъв плат. Копринените дрехи подчертават проблема най-много.

Купете специални подложки за подмишниците си

Хигиенните продукти улесняват живота на милиони хора. Просто купете специални подложки, които трябва да бъдат залепени за дрехите или фиксирани с презрамки. Специалният абсорбиращ състав ще поеме излишната влага и неприятната миризма и ще се отървете от дискомфорта без много нерви.

Купете специални кърпички

Симптоми на левкемията, които не забелязваме

Ракът на кръвта може в ранната си фаза може да има редица симптоми, които не са очевидни и не будят тревога у болните, пише в. „E...

Винаги трябва да имате ефективни и ефикасни кърпички против изпотяване в козметичната си чанта. С тяхна помощ ще улесните грижите си по специалния проблем, с който се сблъсквате. Това е особено наложително в горещия сезон.

Когато краката ви се потят повече от нормалното

Ако искате да намалите изпотяването на краката си, да се отървете от неприятните миризми, третирайте ги с талк или използвайте бебешка пудра. Такъв продукт бързо ще абсорбира течността и кожата ще бъде защитена от гъбички. Често не се замисляме за последиците от влажната среда в обувките и опасността краката ни да бъдат нападнати от гъбички. Наред с решаване проблема с изпотяване на краката, решаваме и още по-неприятен проблем, предотвратяване появата на гъбички. Те са толкова упорити, че отнема месеци упорито лечение, за да ги премахнете. Поддържането на сухи ходила е от решаващо значение.

Използвайте специални стелки 

Вече трайно лекуват прекомерното изпотяване и у нас

Макар че потенето е напълно естествен процес на тялото ни, който служи, за да ни охлажда, понякога той може да бъде бреме. За съжаление...

В мокрите обувки патогенните бактерии и гъбички просто се размножават със светлинна скорост, както вече споменахме. Този проблем трябва да бъде решен своевременно. Можете да си купите специални стелки, импрегнирани с абсорбиращ слой. Той ще поема излишната влага и допълнително ще предпази кожата на краката от заболявания.
В общи линии, поддържането на добра хигиена ще ви предпази от неудобството да излъчвате неприятна миризма, когато сте сред хората, както и от последващи здравословни проблеми. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Кои храни се смятат за много полезни при висок креатинин

7 начина за бързо премахване на подпухналостта от очите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com