Трик и 10+ идеи срещу високо кръвно - ето КОЕ действа най-добре

4977
Трик и 10+ идеи срещу високо кръвно - ето КОЕ действа най-добре

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай вади на показ симптомите си. И обикновено си нямаме идея, че нещо не ни е наред заради него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишените му стойности и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не проумеят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обичайно ни предупреждават да го държим под око внимателно, но в ежедневието общо взето не се получава по този начин - ако се чувстваш във форма, не предполагаш, че страдаш от проблем със организма. 

Да си с високо кръвно обаче в крайна сметка не е присъда доживот.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Често срещаните фактори са по-високо тегло, минимална физическа активност, прекалено калорийна диета, димящи цигари, ежедневни прекалявания с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, развиване на хронични болести и в някои случаи генетична роля. Задължително е като се надрасне 45-46 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които правят кризи не толкова често. Сред които и да сте обаче е хубаво да имате идея кои са скритите трикове, които ще ви асистират да редуцирате нивото на кръвното за кратък период. И то в стаята. Тези малки тайни не решават проблема с медицинската работа, но могат да са най-важното, което да направите в най-ранния миг. Важно е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те вършат работа при разнообразни здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката изобилства от страшно полезни за организма целебни качества. Стяга добре нервите и определено има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Налейте малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна приятна смес работи светкавично.

• Вечният антибиотик

В народната традиция, чесънът има престижна роля с толкова много преимущества, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е популярен като един от най-добре приложимите натурални антибиотици. Тушира високото кръвно, справя се чудесно с лошия холестерол. Ако не ви се консумира под формата на скилидка, по-скоро пробвайте с малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Обезателно обаче го приемайте суров. 

• Бърза мярка

Съществува един популярен трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 8-10 пъти за всяко ухо. Другата популярна важна точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място е хубаво да проведете разтриване. 

• Каркадето е благодат

Ако съществува билка, която да е тотален помощник в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е отварата от каркаде. Това е един от добре проверените природни прийоми за редуциране на вашето кръвно. И всъщност, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психическото здраве, е изключително добър антидепресант. Определено засилва имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Установено е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме с повишен стрес, ние обикновено въздишаме. Затова първо отпуснете тялото и съзнанието. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте в този долен праг за нови четири секунди. И повтаряйте техниката. Правете така близо 5-8 минути, а може и повече. С подобен метод се засилва притока на кръв към тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Вода, кърпа, тил

Тук са ефективни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за няколко минути и при всяко положение може да усетите добър ефект. Другата надеждна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Задължително обаче - не трябва водата да е близо до ледената, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Силата на ментовия чай

Ментовият чай действа много добре на психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да преживеете търсенето облекчение.

• Облекчение от спешен масаж

Ако някъде около вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Един таен микс

А ето нещо свръх полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с около две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Полезните навици - ето ги

Всичко събрано досега върши голяма работа в напечените ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да вкарате в употреба този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги спазвате правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Най-сетне редуцирайте излишното тегло. Всеки килограм отслабване ще се увенчае с напредък в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Спокойни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отделете си поне 30-40 минути на ден за тези физически занимания. 

- Консумирайте полезни храни. Задължително зеленчуци, плодове, зърнени храни. Цялостно се вгледайте в диетата си, научете кое ви ви прави уязвими и го заличете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната най-често е пресолена. Приготвайте нещо за хапване у дома. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Таванът всъщност е само бира на ден или чаша вино. Ако се качита над тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви оказват проблеми с кръвното. 

- Редовният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Поставете си задачата да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте в равновесие. 

 

Ще се справите с тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са много важни и всичко това може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com