Учени: Тази напитка помага за отслабване без диета и усилия

7985
Учени: Тази напитка помага за отслабване без диета и усилия
Снимка: iStock/Guliver

Определен вид напитка може да имитира ефектите от гладуването в тялото и да помогне за бързо отслабване без диета и усилия. Това се доказва от изследване на учени от университета на Северна Каролина, публикувано в списание PLOS Genetics.

Напитка за отслабване

Става въпрос за комбуча. Това е подсладен ферментирал чай, който е известен със своите ползи за здравето.

Нова научна работа показа, че след пиене на комбуча, дрожди и бактерии колонизират червата и причиняват метаболитни промени, подобни на тези, които се случват по време на гладуване. При гладуване, особено при периодично, фокусът е върху това кога ядете, а не какво. Доказано е, че този чай помага за изгарянето на мазнини, тъй като задейства процеса на автофагия, който позволява на тялото да разгражда и премахва ненужните клетки.

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Учените откриха също, че веществата в тази напитка променят експресията на гени, участващи в метаболизма на мазнините. Това води до увеличаване на броя на протеините, които разграждат мазнините, и намаляване на броя на тези протеини, които изграждат мастните молекули или триглицеридите.

Взети заедно, тези промени могат да намалят запасите от телесни мазнини без никакви промени в диетата или упражненията, казват експертите.

Комбуча стимулира производството на стомашен сок, подобрявайки храносмилането. В нейния състав влизат ензими, които намаляват натоварването на вътрешните органи, участващи в храносмилането. Подсилената напитка потиска активния растеж на патогенните микроорганизми в червата, създавайки условия за поддържане на здрава микрофлора. В същото време се запазват полезните бактерии.

Една от реакциите на тялото към пиенето на комбуча е производството на слуз, която покрива стомаха отвътре и намалява риска от развитие на язва и гастрит. Редовната консумация на комбуча намалява възпалителните реакции в храносмилателната система. Фибрите пречат на холестерола да се абсорбира от червата, всички токсични вещества и отпадъци лесно се абсорбират и отстраняват от него. Това ви позволява да нормализирате изпражненията, да намалите ферментацията и подуването на корема.

Редовната консумация на комбуча има положителен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове. По-специално, сърдечната честота се нормализира, честотата на контракциите намалява, кръвното налягане се понижава, има общ противовъзпалителен ефект, стените на кръвоносните съдове се тонизират. Компонентите, включени в гъбата, намаляват концентрацията на лошия холестерол. Напитката има и антикоагулантен ефект, като подобрява микроциркулацията на полезните микроелементи.

Комбуча помага за нормализиране на метаболизма, което има положителен ефект върху благосъстоянието. Ако пиете напитката топла преди лягане, тя действа успокояващо и хипнотично. Медузомицетът в нея повишава хемоглобина в кръвта и има мощно антивирусно и антиоксидантно действие. Заместването на други напитки с комбуча ви позволява активно да изгаряте излишните калории, да намалявате телесните мазнини и да понижите нивата на кръвната захар.

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com